Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Žena (38) si prečítala na internete jeden status: Zachránil jej život

Becky Hamerová Zobraziť galériu (3)
Becky Hamerová (Zdroj: Facebook)

HOLMFIRTH - Becky Hamerová je presvedčená o tom, že za svoj život vďačí jedinej správe zverejnenej na sociálnej sieti, na ktorú náhodne natrafila. Vďaka nej totiž zistila, že trpí vážnym ochorením, ktoré ju mohlo, keby sa nezačala včas liečiť, zabiť.

Tridsaťosemročná Becky pred časom len tak surfovala po internete, keď na Facebooku narazila na článok o nezvyčajných symptómoch rakoviny prsníka. Post zverejnila Austrálčanka Kylie Armstrongová, pričom poukázala na tri jemné jamky na jednom zo svojich pŕs. Začal sa rýchlo šíriť na webe, zdieľali ho státisíce žien po celom svete. Tak sa vlastne dostal aj k Hamerovej, informuje denník Huddersfield Examiner. 

Prítulný mladík zachránil priateľke (26) život: V posteli, keď ju objímal zozadu

Neskôr sa táto informácia ukázala byť pre sociálnu kurátorku životne dôležitou. O pár týždňov neskôr totiž rovnaký problém zaznamenala aj u seba. Krátko nato jej bola diagnostikovaná rakovina prsníka. Momentálne je v remisii, ale nasledujúcich päť rokov bude musieť užívať lieky. 

Žena (38) si prečítala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Becky sa už túto sobotu spolu s ďalšími desiatimi ženami osobne stretne s Kylie. Chce sa jej poďakovať za to, že jej status prakticky zachránil život. Okrem nich existujú ďalšie desiatky žien v USA, Kanade či Austrálii, ktoré boli diagnostikované len vďaka tejto správe kolujúcej na Facebooku. 

Žena (38) si prečítala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Keby som si to vtedy neprečítala, nič by som si nevšimla. Možno neskôr, keby sa objavili aj iné príznaky. V každom prípade sa dá povedať, že mi zachránila život a chcem sa jej osobne za to poďakovať," povedala Hamerová. Upozornila na to, že príznakom tohto druhy rakoviny nemusia byť len často spomínané hrčky v prsníku. 

Viac o téme: Rakovina prsníka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu