Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

MAPA najhoršej nočnej mory ľudstva: Pozrite sa, kde by ste prežili jadrovú katastrofu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

WASHINGTON - Na internete sa objavila bizarná webová stránka. Hoci jej autori hovoria, že slúži na zábavu, do smiechu vám veľmi nebude. Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo by sa stalo, keby mesto, v ktorom žijete, zasiahol jadrový výbuch? Autori stránky áno a nevynechali ani Slovensko.

Netradičná stránka Wouldisurviveanuke.com predpovedá pomocou mapy rozsah ničivých škôd v prípade jadrovej vojny. Stačí, aby ste na mape vyznačili miesto, kde sa nachádzate a zobrazí sa vám okruh, ktorý by výbuch zasiahol, ako aj druh bomby a sila výbuchu.

Odborníci prezradili, čo na Zemi nastane po súdnom dni: Ďalšie veľké znovuzrodenie

Autori k jednotlivým regiónom priradili jeden z piatich typov bômb rôznej ničivej sily. V zozname bômb je sovietska Tsar bomba, ďalej Castle Bravo, Minuteman, Peacekeeper a Fatman. Najhrozivejšia z nich je prvá, Tsar, so silou 50 megaton. Okrem nich je v ponuke katastrof aj pád meteoritu, ktorý vyhubil dinosaurov.

Ak žijete v Bratislave a zasiahla by ju najsilnejšia z jadrových bômb, môžete rátať len s jediným – so smrťou. Máme však pre vás aspoň jednu dobrú správu. Ak by ste sa nachádzali napríklad v Nitre, výbuch by ste síce pocítili, ale nezahubil by vás. Trnavčania by už toľko šťastia nemali – utrpeli by popáleniny prvého stupňa. 

MAPA najhoršej nočnej mory
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: Atómová bombaJadrová katastrofa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu