Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Moslimovia v šoku: Mladé ženy na VIDEU pohoršili mravnú políciu, dostanú krutý trest

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DŽIDDA - Popíjanie alkoholu a neviazaná koketéria žien s mužmi, to je obraz, ktorý konzervatívny moslimský svet nechce vidieť. Video, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach, viedlo k tvrdému policajnému zakročeniu.

Saudskoarabská polícia ostro dohliada na dodržiavanie správnej moslimskej morálky v krajine. Dôkazom je reakcia na video, ktoré postavilo niekoľko mladých žien až na hranicu zákona. Polícia ich zadržala za to, že na videu vidno, ako flirtujú s mužmi, tancujú a popíjajú pritom zakázaný alkohol.

MAPA ukazuje, v čom sú najlepšie jednotlivé krajiny sveta: Tie štatistiky musíte vidieť

Podľa miestnych médií sa bujará párty konala v meste Džidda. Mladí ľudia sa nielenže oddávali „zábave v západnom štýle“, ale nemali na sebe ani tradičný moslimský odev. Keďže v Saudskej Arábii je zakázané predávať a konzumovať alkohol, trest zrejme mladých ľudí neminie. Navyše, ženy koketovali s neznámymi mužmi, čo je takisto neprípustné.

Obzvlášť krutý trest

Na prešetrenia párty polícia povolala do akcie špeciálnu jednotku, ktorá sa pokúsi lokalizovať presné miesto konania zábavy na základe videa. Hlavným podozrivým je Jordánčan, ktorý sa pokúsil z krajiny utiecť. Po vypočúvaní políciou sa údajne priznal k usporiadaniu večierku.

Moslimovia v šoku: Mladé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Na párty boli pozvané tri ženy, Libanonka a jej kamarátky. Po preukázaní viny hrozí mladým ľuďom obzvlášť krutý trest za porušenie pravidiel, ktoré v krajine platia pre veriacich i neveriacich. Jednou z alternatív môže byť väzenie, ale aj bičovanie, ktoré je v Saudskej Arábii dodnes zaužívané.

Viac o téme: AlkoholMoslimoviaPárty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu