Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž (45) sa len išiel ostrihať ku kaderníčke: Úprava účesu mu privodila mŕtvicu

Dave má doteraz zdravotné problémy Zobraziť galériu (3)
Dave má doteraz zdravotné problémy (Zdroj: profimedia.sk)

BRIGHTON - Štyridsaťpäťročný muž dostane vysoké odškodné od reťazca kaderníckych prevádzok po tom, ako mu úprava účesu privodila mŕtvicu. Zároveň chce upozorniť na syndróm súvisiaci s touto problematikou, ktorý je bežnejší, než by ste možno čakali.

Dave Tyler sa v roku 2011 išiel dať ostrihať, tak ako vždy, do salónu Headmaster. Počas toho, ako mu ale umývala kaderníčka hlavu v umývadle, mu vytvorený tlak zničil artériu v krku, v dôsledku čoho sa vytvorila krvná zrazenina.

Mohlo by vás zaujať:
VIDEO Páni, to je ale zmena: Kaderník si zobral do rúk jednoduché dievča, vrátil ju ako barbie!

O tri dni neskôr si prestal cítiť pravú polovicu tela a skolaboval cestou do práce. V nemocnici zistili, že utrpel mozgovú porážku. 

Muž (45) sa len
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nasledujúce tri mesiace strávil otec dvoch dcér v nemocnici a ďalších šesť mesiacov doma, predtým, než bol schopný sa opäť vrátiť do práce. Doteraz ale nedokáže šoférovať, má problémy s udržaním rovnováhy, dvojitým videním a taktiež trpí bolesťami ľavej polovice tela. 

Žena dostala amok z nového účesu: Jej reakcia stála za to, pre kaderníka prichystala peklo

"Bol pondelok, marec 2011. Pamätám si, že keď mi umývali hlavu, pod krk mi položili tenký uterák. Kaderníčka sa ma pýtala, či sa cítim pohodlne, ale viete, ako to chodí. Nikdy sa necítite pohodlne, keď vám takto umývajú hlavu. Musíte to jednoducho pretrpieť," spomína si Dave na osudný deň. 

Podľa lekárov sa Tylerovi vytvorila zrazenina po tom, ako mu tlak zničil vertebrálnu tepnu počas umývania hlavy. Tento stav sa nazýva aj syndróm mŕtvice zo salónov krásy.

Muž (45) sa len
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Dave sa preto rozhodol kadernícku sieť zažalovať a bol úspešný. Dosiahol mimosúdnu dohodu, vďaka ktorej od Headmasters dostane 90-tisíc libier ( 107-tisíc eur). Teraz chce zvýšiť povedomie o syndróme, ktorému by sa dalo predchádzať tak, že by sa umývadlá kládli vankúše. Podobný prípad ako ten jeho, sa stal aj v anglickom grófstve Hertfordshire či v americkom San Diegu. 

Viac o téme: KaderníctvoUmývanie vlasovMŕtvicaSyndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu