Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Psychológ odhalil deväť najbežnejších snov a ich významy: Vieme, ako sa im dá vyhnúť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Sny sú záhadné najmä pre toho, kto nerozumie ich významu. Podľa psychológa Iana Wallacea, ktorý sa už 30 rokov venuje výkladu nočných snov, existuje deväť relatívne častých snových konštrukcií s významom, ktorý dokážeme prečítať.

Opustený a nevyužitý priestor

Sen sa najčastejšie prejavuje v podobe prázdnej miestnosti. Každá izba v nejakom dome reprezentuje istú vlastnosť, schopnosť, časť nášho vnútra. Sen naznačuje objavenie talentu, ktorý si neuvedomujeme. Podľa psychológa by ste v bdelom stave mali nájsť dvere do tejto miestnosti, píše Independent.co.uk.

Chcete konečne uskutočniť svoje sny? Zvláštna metóda vraj dopomôže každému k ich naplneniu

Strata kontroly nad vozidlom

Vozidlo reprezentuje naše schopnosti smerujúce k cieľu, určitý pokrok. Pravdepodobne vašu myseľ ovláda pocit, že nad sebou nemáte dostatočnú kontrolu na ceste k úspechu. Podľa Wallacea by ste mali uvoľniť pociťované napätie a viac sa riadiť intuíciou a inštinktmi.

Padanie

Zdáva sa vám v noci, že padáte, že sa niekam rútite? Znamená to, že na niečo, nejakej konkrétnej situácii až príliš visíte. Mali by ste sa uvoľniť, pustiť to, čo vás drží. Dôverujte viac sebe a ostatným, pretože všetko, čo padá, hľadá nové miesto.

Psychológ odhalil deväť najbežnejších
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Lietanie

Dokážete vo sne lietať? Naznačuje to uvoľnenie od ťažkých okolností, ktoré ste pociťovali ako závažie. Pocit oslobodenia prichádza preto, lebo sa vám podarilo učiniť pádne rozhodnutie alebo sa zbaviť nejakej zodpovednosti.

Na skúšku bez prípravy

Skúšky vo sne zastupujú našu schopnosť niečo vykonať. Mozog aj počas spánku kriticky pristupuje k hodnoteniu výkonu. Psychológ radí, aby ste sa v bdelom stave toľko neposudzovali a dokázali kladne oceniť vlastné nadanie.

Byť nahý na verejnosti

Ak si vo sne obliekate „cisárove nové šaty“, dovolíte ľuďom, aby vás posudzovali na základe oblečenia. V realite sa zrejme cítite byť zraniteľný a často vystavený hodnoteniu zvonka. Možno to vyznie zvláštne, ale podľa psychológa by ste sa mali viac otvoriť okoliu, aby mohlo vidieť, čo vo vás skutočne je.

Psychológ odhalil deväť najbežnejších
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nemožnosť nájsť toaletu

Toalety sú odpoveďou na niektoré z našich  najzákladnejších potrieb. Sen upozorňuje, že v živote nedostatočne vyjadrujete svoje osobné potreby. Mali by ste viac dbať o to, čo chce vaše telo a duša.

Mohlo by vás zaujať:
Miesto, kde sa prelína realita s fantáziou: Zmeňte spálňu na oázu snov

Vypadávanie zubov

Zuby symbolizujú naše sebavedomie, to, ako silný sa cítime byť. Vypadnutý zub alebo vypadávanie zubov naznačuje, že sa vaša sebadôvera rozpadáva. V bdelom stave by ste sa mali zamyslieť nad prekážkami a odhodlať sa ich zdolávať, skúste si výzvy trocha vychutnávať.

Byť prenasledovaný

Ak vás vo sne niekto prenasleduje, problém sa týka reálnych problémov, ktorým musíte čeliť a radšej by ste sa im vyhli. Možno je sen desivý, ale v reálnom živote môže reprezentovať príležitosť prekonať samého seba a naplniť určité ambície.

 

 

 

 

 

Viac o téme: SpánokPsychológSnyVýklad snov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu