Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Svadba, po ktorej hostia plakali: Manželia sa zobrali na najsmutnejšom mieste na svete

Rodina Smithovcov Zobraziť galériu (2)
Rodina Smithovcov (Zdroj: Facebook/Loros)

LEICESTER - Gregory Smith stihol dať matke svojich dvoch detí ešte pred Vianocami ten najkrajší darček. Radosť však netrvala tak dlho, ako by si partneri želali. Claire Roseová Smithová totiž trpela nevyliečiteľnou chorobou a o pár dní po svadbe zomrela.

Claire na svadbe s Gregorym žiarila šťastím. O tri dni neskôr sa však svadobčania dozvedeli smutnú správu – Claire zomrela. Podľahla zákernej chorobe, ktorá ju pripútala na lôžko a oddelila od milovaného manžela. Posledné dva týždne života Claire pobudla v hospici Loros, kde sa konal jej vysnívaný svadobný obrad. K oltáru ju museli doviezť na invalidnom vozíku.

Mohlo by vás zaujať:
Láska, starosti i radosti. Curtis zobrazuje ilustrácie každodenného života

Kým sa Claire dočkala vysnívanej svadby, uplynulo dlhých 17 rokov. S Gregorym vychovali dve deti (16-ročného syna a 7-ročnú dcéru) a prežili veľa krásnych chvíľ. Svoj vzťah však nikdy nespečatili magickým slovkom „áno“ pred oltárom. Preto Gregory ani na chvíľu nezaváhal a Claire požiadal o ruku. Vedel, že o pár dní už môže byť neskoro.

Svadba na mieste poslednej nádeje

Claire bojovala posledné dva roky s rakovinou prsníka. V deň svojej svadby skrásnela a usmievala sa aj napriek pokročilému štádiu choroby. Gregory sa o túžbe po svadbe zmienil vedeniu hospicu, ktoré mu ochotne vyšlo v ústrety. Sobáš sa mohol konať priamo tam. Na zorganizovanie svadby mala rodina len štyri dni. „Bola to skvelá tímová práca,“ povedal Gregory pre Leicestermercury.co.uk.

„Neverili by ste, že sme boli v hospici. Mysleli by ste si, že sme boli v hoteli,“ opísal dojmy zo svadby manžel Claire. Ľudia sa zabávali a nikto z pozvaných nemal z miesta nepríjemný pocit. Hoci sa pohreb Claire konal len pár dní po svadbe, celá rodina vedela, že zo sveta odišla s pocitom zadosťučinenia.

Svadba, po ktorej hostia
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Loros)

Viac o téme: SvadbaPohrebRakovinaHospic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu