Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Najsmutnejší vianočný príbeh: Päťročný chlapec mal posledné želanie, objal Santu a zomrel

Eric Schmitt-Matzen ako Santa Claus Zobraziť galériu (2)
Eric Schmitt-Matzen ako Santa Claus (Zdroj: Facebook/Eric J. Schmitt-Matzen)

CARYVILLE - Každé dieťa si pod stromčekom od Ježiška, či Santa Clausa chce niečo nájsť. Rôzne priania píšu za pomoci svojich rodičov už najmenší. Smrteľne chorý chlapček nebol žiadnou výnimkou. Jeho jediným a posledným želaním bolo stretnúť sa so živým Santom. V jeho náručí napokon naposledy vydýchol.

Eric Schmitt-Matzen sa prezlečia za Santa Clausa priemerne na 80 vianočných akciách ročne. Na to, čo ale prežil pri päťročnom chlapcovi nikdy nezabudne. Jedného dňa prijal naliehavý telefonát od zdravotnej sestry, ktorá pracovala v nemocnici, kde sa Eric často objavoval a šíril vianočnú náladu a radosť. Sestrine slová smerovali k prianiu malého chlapca. Išlo totiž o jeho posledné prianie, keďže jeho púť životom sa pomaly končila. "Jeden veľmi chorý päťročný chlapec by chcel vidieť Santa Clausa," znelo želanie. Iba 15 minút trvalo Ericovi kým sa dostavil do nemocnice.

Mohlo by vás zaujať:
Problémy dnešnej doby: Smutné, ironické a popritom tak pravdivé! Našli ste sa v nich?

Privítala ho chlapcova mamička, ktorá mu podala hračku, aby mu ju Santa daroval. Následne nato Eric vstúpil do chlapcovej izby. Videl slabé a bezvládne telíčko. "Ležal tam, bol slabý. Vyzeralo to, že je pripravený odísť," spomína Santa. "Posadil som sa na posteľ a povedal som mu, že v žiadnom prípade nemôže prísť o Vianoce a podal som mu hračku," dodal.

Najsmutnejší vianočný príbeh: Päťročný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Eric J. Schmitt-Matzen)

Chlapec pozrel na svojho Santu a vzal si do rúk darček. Podľa Ericových slov bol tak slabý, že sotva darček otvoril. V momente ako uvidel, čo sa pod papierom ukrýva usmial sa, no opäť položil svoju hlavičku späť. Chlapec sa Santovi priznal, že mu hovoria, že zomiera a spýtal sa ho zásadnú otázku. "Čo mám povedať, keď prídem do nebíčka?"

Eric chlapca požiadal, aby mu spravil veľkú láskavosť. "Keď sa tam dostaneš, povedz im, že si Santov elf číslo jedna a ja viem, že ťa pustia dovnútra." Chlapček sa vzápätí nato posadil, dal Santovi veľkú pusu a opýtal sa ho, či mu môže pomôcť. "Objal som ho. Než som stačil niečo povedať, zomrel," povedal Eric. Poslednýkrát tak chlapec vydýchol v náručí svojho Santu.

Dojímavá vianočná reklama, ktorá roztopí aj najľadovejšie srdce: VIDEO Náročnej cesty plnej nástrah

Chlapcova mamička po celý čas stála za dverami izby. Keď si uvedomila, čo sa stalo, vbehla do izby a veľmi plakala. Eric položil bezvládne telíčko do rúk matky a odišiel. Ako priznal, strávil 4 roky v armáde ale nikdy ho nič tak nezasiahlo. Preplakal celú cestu domov. "S mojou manželkou sme na ďalší deň mali v pláne navštíviť naše vnúčatá. Poslal som ju samu," priznal.

Tri dni bol úplne stratený. Trvalo mu týždne kým tomuto smutnému zážitku nevenoval každú myšlienku. Na nejakú dobu zanechal svojej úlohy Santa Clausa. "Keď som ale videl všetky tie deti a ich smiech, priviedlo ma to späť. Uvedomil som si, že musím pokračovať," uzavrel Eric.

Viac o téme: ChlapecKostýmVianoceSanta Claus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu