Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Peklo v kanceláriách: Pozor, môžete skončiť na dlažbe

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Kolegovia, ktorí pri konzumácii obeda na pracovisku vydávajú hlasné zvuky a robia neporiadok, patria medzi hlavné dôvody sťažností kancelárskych zamestnancov. Podobne otravní sú pre ostatných tiež tí, ktorí si ustavične na niečo sťažujú. Za najväčší problém je však v kanceláriách považovaná kolabujúca technika. Uviedol to spravodajský server BBC na základe prieskumu medzi tisíc zamestnancami menších britských firiem.

Vyrušovanie, ktoré majú na svedomí neohľaduplní kolegovia, znamená pre zamestnancov priemernú dennú časovú stratu 22 minút. Takmer celú polhodinu ale pracovníci v kanceláriách stratia každý deň tým, že sa stretávajú s kolabujúcim počítačom alebo pomalým internetom. Nefungujúcu techniku označilo za problém 92 percent opýtaných. 

Peklo v kanceláriách: Pozor,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prieskum, do ktorého sa zapojili firmy s menej ako 250 zamestnancami, tiež potvrdil, že v kanceláriách pretrvávajú ťažkosti s nastavením ideálnej teploty. 82 percent respondentov uviedlo, že im dobré rozpoloženie pri práci kazia buď prílišné teplo alebo veľká zima v miestnosti. 

Začína sa každoročná vojna v kanceláriách: Nič nerozdeľuje kolegov viac ako toto

Niekedy problémy dosiahnu takej závažnosti, že prinútia zamestnancov až k odchodu z firmy. Takmer tretina opýtaných v prieskume uviedla, že dali výpoveď kvôli otravnému kolegovi, 20 percent odišlo kvôli kvalite pracoviska ako takého a desať percent vyhnali opakované problémy s technikou. 

Peklo v kanceláriách: Pozor,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Niekedy problémy dosiahnu také závažnosti, že prinútia zamestnanca až k odchodu z firmy. Takmer tretina ľudí opýtaných v prieskume uviedla, že dali výpoveď kvôli otravnému kolegovi, 20 percent odišlo kvôli kvalite pracoviska ako takého a desať percent vyhnali opakované problémy s technikou.

Viac o téme: KanceláriaKolegovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu