Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Syn narkobaróna Pabla Escobara prehovoril o svojom detstve: Bolo to ako žiť v Disneylande

Juan Pablo Escobar Zobraziť galériu (4)
Juan Pablo Escobar (Zdroj: 60 minutes)

ARGENTÍNA - Syn neslávne známeho drogového kráľa Pabla Escobara hovorí, že jeho detstvo bolo ako žiť v Disneylande. Juan Pablo Escobar, najstarší potomok kolumbijského narkobaróna, vyrástol v luxusných domoch s exotickými zvieratami, ako sú slony či zebry, ktoré sa prechádzali po výbehu ich haciendy. Napriek tomu, že po smrti svojho otca si zmenil meno a ušiel z vlasti, v jednom z mála rozhovorov pre reláciu 60 Minutes prezradil, že ho stále obdivuje a miluje.

Podivné dedičstvo najznámejšieho narkobaróna: Escobar zanechal po sebe nečakanú atrakciu

"Bolo to ako žiť v Disneylande. Žirafy, slony, motocykle, veľa zábavy a veľa peňazí na utrácanie." povedal Juan Pablo Escobar pre 60 Minutes. "Bol som ochotný položiť za neho život. Nie je šanca, že by som mohol nenávidieť svojho otca..., pretože som nevedel presne, čo robí," dodal.

Z Escobara, ktorý vyrastal v chudobnej rodine v meste Medellin na severovýchode Kolumbie, sa stal najhľadanejší muž sveta. Na vrchole obchodu s drogami, kedy kokaínom zásoboval Miami, dokázal podľa portálu MailOnline zarobiť až 420 miliónov dolárov týždenne.

Juan Pablo Escobar
Zobraziť galériu (4)
Juan Pablo Escobar  (Zdroj: channel 9 )

Napriek tomu, že postupne rozpútal vojnu medzi gangmi, objednal si stovky vrážd a dokonca bombardoval lietadlo, Kolumbijčania ho považovali za svojho "Robina Hooda", pretože im rozdával peniaze. Až ambiciózny plán prepracovať sa do parlamentu mu podľa Juana Pabla zlomil väz.

Knihu o love na najhľadanejšieho zločinca od Marka Bowdena si môžete zakúpiť na ipark.sk.

"Bolo to najhoršie rozhodnutie v jeho živote, pretože akonáhle sa dostal do politiky, každý na neho upriamil pozornosť. Keby to neurobil, myslím, že by bol nažive," domnieva sa jeho syn. Pablo Escobar unikol mnohým pokusom o vraždu a nakoniec zomrel rukami kolumbijskej národnej polície 2. decembra 1993.

Pablo Escobar
Zobraziť galériu (4)
Pablo Escobar  (Zdroj: channel 9 )

Juan Pablo sa nezvykol vyjadrovať k svojmu otcovi, ale v posledných rokoch je tento architekt, žijúci v Argentíne, o niečo zhovorčivejší. Nesúhlasí s jeho dráhou zločinca, ale vždy sa za neho postaví ako za dobrého rodiča. Nechce sa vraj skrývať, pretože nikoho nezabil, ani sám nikomu neublížil.

"Nie som hrdý na jeho násilie, ale som pyšný na jeho lásku ku mne, k mojej matke a sestre. Urobil niektoré veci, pre ktoré ste ho milovali a niektoré veci, pre ktoré ste ho nenávideli. To je môj otec," dodal.

Syn narkobaróna Pabla Escobara
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: channel 9 )

Viac o téme: Pablo Escobar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu