Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Experiment odhalil, aký typ postavy sa mužom najviac páči: Výsledok poteší aj zakomplexované ženy

Atletická, kyprá alebo štíhla? Zobraziť galériu (2)
Atletická, kyprá alebo štíhla? (Zdroj: youtube/Daily Mail)

LONDÝN - Známe porekadlo hovorí – sto ľudí, sto chutí. Ale je to tak aj v prípade, keď si muži vyberajú partnerku? Odpoveď sa ukrýva v experimente, pri ktorom monitorovali, kam smerujú mužské pohľady, keď pred nimi stoja tri pekné ženy s rôznym typom postavy.

Aké krivky sa vlastne mužom na ženách najviac páčia? Majú radšej športové postavy, štíhle alebo objemnejšie? Ktorým venujú viac obdivných pohľadov? Experiment Daily Mail odhalil, že muži nie sú na prvý pohľad až takí vyberaví, ako by si ženy mohli myslieť.

Rande ako sociálny experiment? VIDEO Laura našla spôsob, ako mužom spôsobiť doživotnú traumu

Desiati dobrovoľníci silnejšieho pohlavia mali počas experimentu na očiach špeciálne zariadenie, ktoré snímalo zacielenie ich pohľadu. Experimentátori pred nich postavili tri dámy rôznych typov postáv a muži jeden po druhom vchádzali do miestnosti. Mladé ženy boli oblečené v šortkách a obtiahnutých tričkách, aby čo najviac zdôraznili svoje krivky. Muži mali tentoraz dovolené na ženské telo uprene pozerať tak dlho, ako sa im žiadalo.

Experiment odhalil, aký typ
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/Daily Mail)
​Z experimentu vyplynulo, že každej z troch žien sa dostalo približne rovnakej mužskej pozornosti. Najviac sa však muži pozerali na 27-ročnú plnoštíhlu dievčinu v zelenom tielku s postavou Kim Kardashian. Tej venovalo najdlhší pohľad 36 percent mužov. Hneď po nej mužov zaujala 30-ročná kráska s atletickou postavou (35 percent) a najmenej šli muži oči nechať na 35-ročnej dlhovláske s postavou modelky (29 percent).

Viac o téme: ExperimentTyp postavy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu