Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadná smrť 14-ročnej školáčky: Z kúpeľne už nevyšla živá, za všetko mohlo kúrenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

RADLIN – Poľské mesto Radlin hovorí o tragédii. Tínedžerka (14) sa zatvorila v kúpeľni, aby sa okúpala vo vani. Z miestnosti však už nevyšla. Keď sa dnu dostali príbuzní, vo vani našli ležať len bezvládne telo dievčiny.

Podľa portálu Fakt.pl zrejme dievčina vo vani stratila vedomie, keď sa nadýchala jedovatého plynu zo zle utesnených vykurovacích inštalácií. Ani napriek rýchlej prvej pomoci sa ju nepodarilo zachrániť. Opísaná príčina smrti nie je až taká raritná, tvrdia odborníci.

Rodina sa priotrávila oxidom uhoľnatým: Zlé spaľovanie v kotle ich skoro zabilo!

Tragédia sa odohrala vo večerných hodinách. Bezvládnu dievčinu v kúpeľni objavil partner jej matky a poskytol jej prvú pomoc. Na miesto privolal aj záchranárov, ktorí pokračovali v resuscitácii. Tínedžerka však už nejavila žiadne známky života. O tom, či dievčinu skutočne zabil jedovatý plyn, rozhodne až pitva.

Podľa odborníkov môžu byť zle vetrané priestory vykurované plynovými kotlami veľmi nebezpečné. Od septembra v Poľsku zomrelo na otravu oxidom uhoľnatým až 21 ľudí. Nebezpečenstvo smrteľnej otravy však možno eliminovať inštaláciou špeciálneho bytového senzora.

Viac o téme: VaňaOtrava plynom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu