Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Donald Trump oživil zabudnuté proroctvo Nostradama: Príchod tretieho antikrista a... AMEN

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Nostradamus údajne predpovedal zvolenie Donalda Trumpa za amerického prezidenta a rovnako to, že tento krok má ohlasovať koniec sveta. Tvrdia to jeho obdivovatelia. Čítajúc Francúzove proroctvá by si človek naozaj mohol myslieť, že niečo na tom bude, no všetko treba brať s rezervou.

Víťazstvo Trumpa nad Hillary Clintonovou v prezidentských voľbách šokovalo celý svet. Zatiaľ čo mnohí ľudia ostali poriadne prekvapení, a treba povedať, že aj sklamaní, prívrženci Nostradama to tušili. Stredoveký prorok to vraj totiž predpovedal ešte v šestnástom storočí. Vo svojej veštbe Quatrain 81 píše: "Veľký, nehanebný, drzý škrekľúň. Bude zvolený za veliteľa armády. Jeho tvrdenia sú smelé. Mosty sú pretrhané, mestá sa trasú od strachu." 

Donald Trump oživil zabudnuté
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mnohí veria, že týmto opovážlivcom má byť práve Trump, ktorý je známy svojím hlasným vystupovaním a komunikáciou. V ďalšej z veštieb zas stojí: "Falošná trúba ukrývajúca šialenstvo spôsobí, že Byzantská ríša zmení zákony." 

Donald Trump oživil zabudnuté
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Twitter)

Byzantská ríša bola časť Rímskej ríše, čo si niektorí vysvetľujú tak, že Grécko sa stáva prvou zastávkou imigrantov a utečencov. Práve oni boli jednou z nosných tém Trumpovej prezidentskej kampane. 

Muž rozbil krompáčom Trumpovu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

No a nakoniec, vo vešebe Quatrain 50 Nostradamus spomína, že "v republike veľkého mesta prepuknú nákladné vojenské operácie, ktoré nariadi oná trúba, čo povedie k obavám vypuknutia jadrovej vojny".

Predpoveď Baby Vangy desí: Záhadné proroctvo o poslednom prezidentovi Spojených štátov

"Je to jasné, práve sa začalo napĺňať Nostradamovo proroctvo o apokalypse. Predpovedal, že po víťazstve "trúby" vypukne veľká vojna. Predpovedal to pred štyristo rokmi!," myslí si jeden užívateľ. "Jeho proroctvo sa vyplní. Obávam sa, že Amerika padne. Sme príliš zadlžení, import prevláda nad exportom, máme naozaj obrovské problémy," zhodnotil súčasnú situáciu už pragmatickejšie Nick. 

O tomto proroctve sa písalo už pred americkými voľbami. Ľudia špekulovali, či jeTrump tým tretím antikristom, ktorého príchod mal Nostradamus predpovedať. V šestnástom storočí údajne vo svojich veštbách predpovedal vzostup Napoleona a Hitlera a následne tretieho, posledného, antikrista, ktorý má byť hrôzostrašnejší, než tí dvaja dohromady. Názory na tieto proroctvá sa ale rôznia. Viac si o nich môžete prečítať v knihách, ktoré sú vhodné aj ako vianočný darček. 

Viac o téme: Donald trumpNostradamusProroctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu