Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kriminalita migrantov rastie!

Kniha Nemecko očami policajtky Zobraziť galériu (2)
Kniha Nemecko očami policajtky (Zdroj: ipark, pr)

Poslali ju na zásah, kde namiesto rešpektu ju pourážali a hrubo jej vynadali. Muž tureckého pôvodu, ktorý prosil políciu o pomoc, bol pobúrený: Čo tu chce táto „policajná štetka“? Prečo poslali na zásah ženu a nie muža.

Dennodenne zažívajú policajti nasadení v akciách takéto príbehy. Tania Kambouri ako policajtka a žena gréckeho pôvodu býva čoraz častejšie vystavená na ulici takýmto útokom. Začala sa brániť s odôvodnením: „Vedome chcem nasypať soľ do rany, aj keď som si vedomá, aká je to výbušná téma.“
A napísala knihu Nemecko očami policajtky, ktorá pobúrila a šokovala mnohých.

„Udalosti, o ktorých hovoria kolegovia alebo médiá (napríklad keď posádka hliadkovacieho auta išla v Berlíne príliš pomaly a zbili ju imigranti), sú neuveriteľné. Je nemožné, aby sme mali ako policajti menej práv a museli sa pri každom oprávnenom (!) zásahu báť sankcií oveľa väčšmi ako imigranti, proti ktorým zasahujeme aj fyzickým násilím.

Je nemožné, aby ľudia, ktorí si nectia ústavu, vytvárali vlastné (nelegálne) spoločnosti, ktoré sú z každého hľadiska zvrátené, a robia si tu, čo sa im zachce, pretože nie sú naviazaní na štát.
Kam sme sa to dostali? Sme už tak ďaleko, že polícia alebo štát sa musia (negatívne) prispôsobiť a v určitých životných a pracovných situáciách sa musíme vzdať našich demokratických predstáv?“

Po silvestrovskej noci v Kolíne sa kniha Nemecko očami policajtky stala bestsellerom číslo jeden. Autorka otvorene pomenúva javy pravým menom a poukazuje na to, že politická korektnosť začína byť mentálnym problémom Nemcov.
Kriminalita imigrantskej mládeže naberá neskutočné rozmery, pretože uzatvorení v paralelných spoločnostiach si pestujú vedomý odpor voči väčšinovej spoločnosti. Nerešpektujú políciu, súdnictvo ústavu ani zákony a chcú žiť podľa vlastných archaických pravidiel.

Kambouri pomenúva veci pravým menom – nepolemizuje ani jej nejde o vytĺkanie politického kapitálu. Hovorí len o tom, čo roky trápi policajtov v celom Nemecku, ale

nikto sa neodváži o tom otvorene hovoriť. Je to odvážna žena, lebo priamo a bez okolkov poukazuje na neúspešnú integráciu v krajine.

TANIA KAMBOURI sa narodila v Bochume roku 1983 ako dieťa v rodine gréckych prisťahovalcov. Ako policajná komisárka dennodenne absolvuje výjazdy. Z protestu proti narastajúcemu počtu slovného a fyzického napádanie nielen jej, ale aj jej kolegov, napísala v roku 2013 otvorený list do časopisu policajných odborov Nemecká polícia, ktorý sa stretol

s nevídaným ohlasom. Podporili ju stovky kolegov a nabádali ju, aby so svojou kritikou vystúpila aj na verejnosti. Svojou knihou vychádza v ústrety ich želaniu.

Problém utečencov je veľký a zamestnáva celú Európu, takže Tania si vybrala skvelý čas pre svoju knihu. Upozorňuje na rastúcu neúctu voči policajtom, vzostup násilia a agresivity, ktorú sa veľakrát snažíme „ospravedlňovať“ demokraciou a ústretovosťou.
Sama Tania bola v službe niekoľkokrát zranená, údery do tváre vôbec nie sú výnimočné a popisuje jeden šokujúci prípad, keď zadržaný migrant kopol z celej sily tesne vedľa jej hlavy...

V prvej časti knihy Nemecko očami policajtky píše o imigrantoch, moslimoch, Východoeurópanoch, Rómoch. Ďalšiu kapitolu nazvala Polícia na hrane, kde píše o policajnej brutalite a rozdelení moci, o politike i súdoch. A napokon časť Čo robiť – výzva. Ako vychovávať a vzdelávať? Ako by malo konať súdnictvo a kedy je vlastne potrebná morálna odvaha?

Novinka Nemecko očami policajtky je už v predaji v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber možný až na 101 pobočkách po celej SR >>

Viac o téme: Kniha Nemecko očami policajtky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu