Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nuda v Brne, na to zabudnite! Pes sa vybral za mamou, kuriózny výlet pokazilo až MHD

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Poriadny šok zažili cestujúci mestskej hromadnej dopravy v Brne. Minulý týždeň mohli stretnúť v jednej z električiek čierneho pasažiera. Išlo konkrétne o psa. Nič by na tom nebolo zvláštne, keby domáci miláčik necestoval sám a keby nešlo o plemeno dogy.

Pes si jednoducho zmyslel, že ide na výlet. Vycestoval za svojou matkou. Neuveriteľné? Ani nie. Poznal presnú cestu vďaka svojmu chovateľovi. Keby nebolo zvedavých cestujúcich a zmien v cestovnom poriadku, určite by do cieľa šťastne dorazil.

"Osamelé zviera pricestovalo električkou číslo päť na Mendlovo námestie. Privolal nás k nemu vodič električky," povedal pre portál Právo hovorca strážnikov Jakub Ghanem. Následne hliadka psa bez akýchkoľvek problémov vyviedla z vozňa. Na známke, ktorú mal pri sebe, našli telefónne číslo na majiteľa a bez čakania ho okamžite kontaktovali.

VIDEO krásneho fenoménu: Pes už 12 rokov chodí do toho istého mesta, aby každého pozdravil

Chovateľ (54) sa strážnikom ospravedlnil a vysvetlil, ako k situácii prišlo. Pes sa mu vraj vytrhol a utiekol z miesta, kde spolu žijú. Pamätal si trasu, akou spolu so svojím pánom chodievali na návštevy známych, ktorí vlastnili psiu fenku, konkrétne išlo jeho matku.

Dogu zradila jedna zásadná skutočnosť. Električka totiž nezašla až na pravidelnú zastávku na Poříčí, ale skončila na Mendlovom námestí. "Strážnici vyhodnotili, že pre tentokrát stačí majiteľovi napomenutie," dodal Ghanem. 

Viac o téme: PesElektričkaPasažierCestovateľDoga
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu