Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sekundy hrôzy pri potápaní s predátormi: Žralok vrazil do klietky s turistom, plno krvi!

Žralok uviazol v klietke Zobraziť galériu (2)
Žralok uviazol v klietke (Zdroj: youtube/gabe and garrett)

GUADELOUPE - Extrémne krušné chvíle zažil istý turista, ktorý si chcel zaplávať v mori pri mexickom ostrove Guadeloupe so žralokmi, z bezpečia klietky. To ale nečakal, že sa ocitne zoči-voči predátorovi tak blízko, že sa mu môže pozerať priamo do očí.

Turista na videu si chcel vyskúšať potápanie so žralokmi, no ani v tom najhoršom sne si určite nepredstavoval, že mu pôjde o holý život. Žralok biely dlhý štyri metre naháňal návnadu v podobe tuniaka, ktorým ho chcel prilákať sprievodca na lodi. Potom ale narazil do klietky, ktorá mala potápačovi v nej zaručovať stopercentnú bezpečnosť. 

Sekundy hrôzy pri potápaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/gabe and garrett)

Austrálski žraloci opäť útočia: Tínedžer (17) mal šťastie, táto pláž už jedného turistu pochovala

Ľudia okamžite pribehli na pomoc a klietku otvorili, aby z nej vydesený muž mohol vyliezť. Žralok chvíľu krúžil navôkol, potom sa očividne vystresovaný vynoril z vody a bolo vidno, že krváca. Zrejme sa poranil pri náraze do klietky. Nakoniec sa mu z nej podarilo vyslobodiť a odplávať preč. Potápačovi sa nič nestalo, akurát utrpel šok. 

Sekundy hrôzy pri potápaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/gabe and garrett)

Potápanie sa so žralokmi je populárnou, no zároveň aj kontroverznou, turistickou atrakciou, ktorá podľa viacerých odborníkov vedie k zvyšovaniu množstva útokov zo strany týchto morských predátorov. V tomto prípade ale nešlo o žiadny útok. Žraloky pri otváraní úst totiž sčasti stratia schopnosť vidieť, takže keď žralok chňapol po návnade na lane, nevidel klietku pred sebou a vrazil do nej. A keďže žraloky nevedia plávať dozadu, pohol sa dopredu a snažil sa dostať von z pasce. 

Viac o téme: ŽralokPotápanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu