Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tragédia na výletnej lodi: VIDEO Hrôzostrašné zábery sekúnd boja o život, 6 mŕtvych, 31 nezvestných

Potápajúca sa turistická loď Zobraziť galériu (5)
Potápajúca sa turistická loď (Zdroj: SITA, Youtube)

GUATAPÉ - Na priehrade Guatapé, neďaleko kolumbijského mesta Medellín, sa v nedeľu potopila turistická loď so zhruba 160 pasažiermi. Šesť ľudí zahynulo a ďalších 31 je nezvestných, informoval prezident Juan Manuel Santos, ktorý pricestoval na miesto nešťastia.

Ako povedal, 122 ľudí sa podarilo zachrániť alebo sa dokázali dostať na breh vlastnými silami. Na pomoc k potápajúcemu sa štvorposchodovému trajektu El Almirante okamžite vyrazili rekreačné lode i vodné skútre a pomáhali zachrániť čo najviac ľudí, čím zrejme zabránili ešte väčšej tragédii. Po ďalších, ktorí mohli prežiť, pátrajú záchranári, vrátane hasičov z okolitých miest a pilotov ozbrojených síl.

Tragédia na výletnej lodi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Tragédia na výletnej lodi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Margarita Moncada, šéfka úradu pre zvládanie katastrof departmentu Antioquia, pritom informovala o deviatich mŕtvych a 28 nezvestných, pričom 99 ľudí sa podľa nej podarilo zachrániť a ďalších 40 sa dokázalo dostať na breh vlastnými silami. Nezrovnalosti v počte obetí sa zatiaľ agentúre AP nepodarilo overiť.

Dráma na obľúbenej pláži v Chorvátsku: Loď v plnej rýchlosti vrazila do dovolenkárov

Tragédia na výletnej lodi:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Podľa svedkov sa loď potopila v priebehu štyroch minút. Príčiny zatiaľ nie sú známe, no podľa tých, čo prežili, bola loď zrejme preťažená a nikto nemal záchrannú vestu. Úrady pritom nepoznajú presný počet ľudí, ktorí boli na palube.

Video zachytávajúce posledné sekundy pred potopením 

Lodné nešťastie si vyžiadalo už 10 obetí, nezvestných je tiež 10

Na najmenej desať sa zvýšil počet obetí nedeľňajšieho lodného nešťastia v Kolumbii, kde sa potopila preplnená štvorposchodová výletná loď El Almirante. Na jej palube sa v inkriminovanom čase nachádzalo viac ako 160 cestujúcich, väčšinou turistov.

 

Viac o téme: LoďKolumbia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu