Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poriadne divné opatrenie aeroliniek: Cestujúci zúria, pred letom im robia túto VEC

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HONOLULU - Americká letecká spoločnosť zaviedla nové pravidlá, podľa ktorých usádza pasažierov na palubu svojich lietadiel. Ešte pred nástupom ich zváži a na základe toho im potom prideľuje jednotlivé miesta. Toto opatrenie sa stretlo s obrovskou kritikou.

Hawaiian Airlines po novom váži cestujúcich, najmä tých obéznejších, pred ich nástupom do lietadla. Na základe ich hmotnosti im pridelí konkrétne miesto, aby bol stroj vyvážený. Cestujúci si tak už viac nemôžu vyberať, kde budú počas letu sedieť, sami. Týka sa to letov medzi Pago Pago a metropolou Honolulu. 

Poriadne divné opatrenie aeroliniek:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Nové pravidlá sa ale nevyhli kritike. David Haleck, ktorý s aerolinkami nedávno letel, sa posťažoval, že je to veľmi nedôstojné a argumentom podľa neho nie je argumentom ani to, že sa zaviedli kvôli bezpečnostným dôvodom. 

Poriadne divné opatrenie aeroliniek:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"Áno, tvrdia, že tak robia kvôli bezpečnosti cestujúcich. Ale znamená to, že doteraz, keď nás nevážili, bolo lietanie nebezpečné," zamýšľa sa. Americký úrad pre dopravu uviedol, že sa bude zaoberať Haleckovou sťažnosťou. 

Viac o téme: AerolinkyHawaiian airlinesVáženie cestujúcich
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu