Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Nočná mora arachnofobika sa naplnila: Útok bežného pavúka, hororové zranenie na FOTO!

Chris Whittock si myslí o pavúkoch len to najhoršie Zobraziť galériu (3)
Chris Whittock si myslí o pavúkoch len to najhoršie

SOMERSET - Päťdesiatsedemročný Chris Whittock z britského Somersetu musel byť po uhryznutí pavúkom známym ako falošná čierna vdova štyri dni hospitalizovaný v nemocnici a podstúpiť operáciu. Ľuďom adresoval dôležité varovanie.

Príbuzné snovačky jedovatej, tzv. falošné čierne vdovy, žijú aj na Slovensku. Aj tieto pavúky disponujú jedovými žľazami, nie sú však ani zďaleka také jedovaté ako čierna vdova. Ak má však niekto smolu a je na pavúčí jed alergický alebo má citlivejší organizmus, môže sa stretnúť s podobným problémom ako Chris Whittock.

V Česku sa premnožil jedovatý pavúk, obete hryzie aj v spánku: Na Slovensku ho máme tiež

Whittock pravdepodobne trpel akútnou alergickou reakciou. Rana mu opuchla a škaredo sa otvorila. Pavúk muža pohrýzol v čase, keď skladal stoly na poľnohospodárskej výstave. Spočiatku mal na ruke len červenú stopu po jedovatých zuboch pavúka. Do troch dní mu však miesto napuchlo tak veľmi, že sa začal báť o svoje zdravie. Opuchlina bola veľká asi ako golfová loptička. A potom praskla.

Falošná čierna vdova
Zobraziť galériu (3)
Falošná čierna vdova  (Zdroj: thinkstock.com)

„Ak nemáte strach z pavúkov, odteraz by ste mali mať,“ odkázal arachnofobik Whittock ľuďom po novinároch. Keď si útočiaceho pavúka prvý raz všimol, údajne omdlel. Kvôli poraneniu nebude schopný zopár týždňov pracovať a verejnosť by podľa neho mala vedieť o tom, že aj falošné čierne vdovy môžu byť nebezpečné.

Nočná mora arachnofobika sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

 

 

Viac o téme: PavúkFalošná čierna vdovaChris Whittock
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu