Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bitka v priamom prenose: VIDEO Imám vyhlásil, že ženy majú právo sa odhaliť a potom to prišlo

Mela v televíznom štúdiu. Zobraziť galériu (2)
Mela v televíznom štúdiu. (Zdroj: youtube/LTC)

KÁHIRA - Austrálsky imám si po výroku o tom, že moslimské ženy si nemusia zahaľovať tvár, vyslúžil v diskusnej relácii egyptskej televízie nielen kritiku svojho protivníka, ale doslova bitku. Medzi oboma mužmi sa strhla zvada, ktorú musel upokojovať nielen moderátor, ale napokon aj početní členovia štábu. Diváci, ktorí sledovali program v priamom prenose, si tak mohli naživo pozrieť, ako to vyzerá, keď sú názorové rozdiely naozaj neprekonateľné.

Pápež František prehovoril o islame: Čo si o ňom myslí a ako vidí teroristickú skupinu Daeš?

Umiernený duchovný Mostafa Rashid sa počas diskusie na egyptskom televíznom kanáli LTC prezentoval názormi, že moslimské ženy si nemusia dávať na tvár závoj ani šatku a navyše, že moslimovia majú vo všeobecnosti povolené piť alkohol. Keď tieto "kacírske" nápady počul egyptský právnik Nabih al-Wahsh, neovládol svoje rozhorčenie a imámovi dal jasne najavo, čo si o nich myslí.

Bitka v priamom prenose:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/LTC)

Počas rozhovoru si zrazu zložil topánku, postavil sa spoza stola a vyrútil sa na svojho protivníka, ktorého sa snažil zbiť obuvou. Imám sa snažil pred údermi brániť a moderátor miesto slovného upokojovania, musel zasiahnuť vlastným telom. Keď zamestnanci televízie pochopili, že zvada sa rýchlo vyhrocuje, zasiahli taktiež. Údajne došlo aj k zraneniu jedného člena štábu.

Moderátor Mohamed Al-Ghiety uviedol, že nikto neočakával, že by k takejto situácii mohlo dôjsť. Dokonca po fyzickom zásahu do boja sa sťažoval na vyčerpanie a nízky krvný tlak. Televízia síce reláciu na 13 minút prerušila a odvysielala počas nej reklamu, ale napokon sa Al-Ghiety vrátil na obrazovky aj s komentárom ku opakujúcim sa záberom z potýčky, ku ktorej došlo 26. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu