Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Moslim sa vydával za bezdomovca: Reakcie okoloidúcich prekvapili, mladík ukázal pravdu

Ľudia chceli mladíkovi nezištne pomôcť. Zobraziť galériu (3)
Ľudia chceli mladíkovi nezištne pomôcť. (Zdroj: youtube/hstar vlogs)

LONDÝN - Momentálna nevraživosť k moslimom v Európe nie je vôbec taká veľká, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Vloger Hassan Saleemi (23) svojím sociálnym experimentom dokázal, že ľudia sú stále cudzincovi v problémoch ochotní pomôcť, a to aj napriek náboženskej a rasovej odlišnosti.

Bitka v priamom prenose: VIDEO Imám vyhlásil, že ženy majú právo sa odhaliť a potom to prišlo

Hassan sa obliekol do tradičného moslimského odevu a na Leicester Square v Londýne predstieral, že je bezdomovec, čo mal aj napísané na kuse lepenky. Sociálny experiment pritom natáčal na kameru. Čoskoro ho oslovil muž, ktorý mu ponúkol niečo na jedenie a netrvalo dlho, kým k nemu pristúpili tri dievčatá a jedna z nich mu chcela darovať 50 libier (cca 55 eur). Túto láskavosť však odmietol.

VIDEO Moslim sa vydával
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/hstar vlogs)

V rozhovore pre MailOnline uviedol, že sa narodil v Londýne a je absolventom Middlesex University. Motívy, ktorého ho k experimentu viedli, vraj bola negativita, ktorá o Londýne koluje. Ako moslim chcel ukázať, že stále existujú ľudia, ktorí chcú pomáhať a nezáleží im na tom, či ide o bezdomovca, moslima alebo kohokoľvek iného.

"Keď ku mne pristúpili tri dievčatá a opýtali sa, či som v poriadku a jedna z nich ponúkla 50 libier, bol to pocit, ktorý nedokážem opísať," napísal Hassan vo videu, ktoré zverejnil v piatok na svojom Youtube kanáli s názvom Hstar Vlogs.

VIDEO Moslim sa vydával
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/hstar vlogs)

Mladík, ktorého rodina pochádza z Pakistanu, nahráva videá na svoj účet už takmer rok, ale zatiaľ sa žiadnemu z nich nedostalo takej odozvy, ako práve tomuto experimentu.

"Bol som tam len asi hodinu a za ten čas si ma všimlo alebo oslovilo 15 až 20 ľudí," uviedol Hassan. "Mojím cieľom nebolo získať peniaze, ale zistiť, či ešte vo svete existuje ľudskosť. Náboženstvo alebo farba by pri tom nemali zohrávať žiadnu rolu. Pomoc ostatným v núdzi, vaša pomoc, môže niekomu urobiť deň krajším," odkazuje odvážny moslim.
 

Viac o téme: BezdomovecMoslimExperiment
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu