Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Džihádisti ohlasujú koniec sveta, veľká bitka je blízko: Slová proroka Mohameda sa napĺňajú!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: print screen al-Masrā)

DABIQ - Islamskí fanatici veria, že koniec sveta je za dverami. Džihádisti sa pripravujú na záverečnú bitku, ktorá má predchádzať súdnemu dňu. Teroristická skupina je presvedčená, že dávne Mohamedovo proroctvo sa napĺňa.

Americké sily sa spolu s tureckou armádou dostali do tesnej blízkosti mesta Dabiq, ktoré prorok Mohamed nazval miestom záverečnej bitky. Teroristická skupina v súlade s proroctvom očakáva, že pôjde o nielen o pád jednej  z bojujúcich strán, ale o pád sveta ako taký.

Teroristi z Daeš vydali prvý šlabikár: FOTO Napíš tank, vyfarbi kalašnikov a samovražednú vestu

Veľká bitka na poli má byť prísľubom armagedonu. Mohamed mal pred stovkami rokov svojim nasledovníkom povedať, že „posledná hodina nenadíde, kým islamská armáda neporazí ‚Rimanov‛“ na tomto mieste. Mnoho moderných extrémistov interpretuje prorokove slová v novej verzii, v ktorej rímske impérium zastupuje USA a ich špeciálne vojenské jednotky.

Malé mesto Dabiq sa nachádza severne od mesta Aleppo a žije v ňom len okolo 3-tisíc obyvateľov. Fanatickí bojovníci, ktorí veria, že po smrti ich čaká spása v raji, vnímajú blížiacu sa bitku ako príležitosť na svoje konečné víťazstvo. To zvyšuje ich bojovú morálku, upozorňujú odborníci podľa News.sky.com.

Džihádisti ohlasujú koniec sveta,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP)

Viac o téme: TeroristiDabiqDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu