Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kontroverzná vízia akademického vedca: Bizarný spôsob, ako spomaliť klimatické zmeny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - S globálnym otepľovaním sa spája množstvo negatívnych javov. Podľa doktora Travisa Riedera však existuje jednoduchý spôsob, ako spomaliť klimatické zmeny. Háčik je v tom, že by odporúčanie vedca museli vziať vážne aj niektorí budúci rodičia.

Doktor Travis Rieder si myslí, že globálna pôrodnosť by mohla ovplyvňovať aj globálne otepľovanie. Kľúčom k spomaleniu globálnej katastrofy je podľa neho práve rastúca ľudská populácia. Ak by sa znížila pôrodnosť, aj klimatické zmeny by postupovali voľnejším tempom.

Slovami amerického profesora filozofie a bioetiky z baltimorskej Univerzity Johna Hopkinsa, svet by mal prijať „rodinnú etiku“ založenú na znížení plodnosti a snažiť sa tak bojovať proti klimatickým zmenám. Hoci môže verejnosť protestovať, Rieder má pripravené podstatné argumenty.

Kontroverzná vízia akademického vedca:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Milióny klimatických utečencov

Množstvo pobrežných miest sa ocitne pod vodou, upozorňuje filozof. Stovky miliónov ľudí budú čeliť riziku, že sa z nich stanú klimatickí utečenci, pretože ich vlasť sa stane neobývateľnou. Rieder, ktorý je sám otcom dieťaťa, tvrdí, že rozhodne nejde o šírenie názorov zameraných proti rodičovstvu či darovaniu ľudského života.

Veľkým problémom sú podľa neho obmedzené zemské zdroje a silné narušenie atmosféry skleníkovými plynmi. Každá ďalšia osoba navyše s nárokmi na enviromentálne zaťažujúci životný štýl prispieva k zvyšovaniu objemu nebezpečných skleníkových plynov a globálnemu otepľovaniu, tlmočili názory akademika americké médiá.

Viac o téme: Globálne otepľovanieKlimatické zmeny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu