Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemecký politik sa musel zblázniť: Imigranti sú háveď, strieľanie za Hitlera bolo OK

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Bundesarchiv)

BERLÍN - V susednom Nemecku čelia ďalšiemu škandálu. Ide o názory jedného politika z protiimigračnej strany Alternatíva pre Nemecko. Ten má po nedávnych voľbách stranu zastupovať v Berlíne. Jeho výroky z minulosti, ktoré zverejnil na svojom facebookovom účte, sú pre väčšinu obyvateľov neprijateľné.

Politik Kay Nerstheimer sa podľa nemeckého plátku Süddeutsche Zeitung vyjadril, že civilné obete nacistickej agresie boli partizáni, preto sa na nich nevzťahovali medzinárodné dohovory. "Preto bolo ich strieľanie v súlade s právom," napísal Nerstheimer. Nejde o jediný politikov kontroverzný výrok. Zdieľal napríklad aj fotografiu, ktorá zachytávala nemeckých vojakov z druhej svetovej vojny a pripojil k nej aj svoj vlastný popisok: "Každý z nich je pre ľudí dobrým príkladom."
 
Svojimi ďalšími slovami nepriamo naráža na Židov, že práve tí stoja za rozpútaním prvej aj druhej svetovej vojny, a ich snahou je rozpútať aj ďalšiu, tretiu svetovú vojnu. Podľa Süddeutsche Zeitung sa ale politik nezaujíma iba o históriu. Obľubuje témy ako súčasná migračná kríza. Sýrskych utečencov nazval háveďou alebo inak parazitmi. Podľa jeho slov je príchod utečencov obyčajná ilegálna invázia. 
 
Nerstheimer sa v minulosti angažoval v hnutí German Defence League, ktoré radikálne hlási, že "islam nepatrí do Nemecka," a sľubuje chrániť nemeckú kultúru, hodnoty a tradície, informovala nemecká verzia serveru The Local. Berlínsky šéf strany Alternatíva pre Nemecko potvrdil, že o politikových krokoch v kontroverznom hnutí vie. Strana chce však situáciu vyriešiť a plánuje sa zamerať na jeho minulosť. 
Viac o téme: ImigrantiNacistiNázoryNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu