Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Agentúra zachraňuje manželstvá: Myslíte si, že by niečo podobné mohlo fungovať aj u nás?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstockphotos.com)

PEKING - Keď tridsaťsedemročná Číňanka Wang s hrôzou zistila, že ju manžel už roky podvádza, povolala si na pomoc niekoľko tajných agentov. Títo agenti, ktorí často dokážu milenky ženatých mužov od mileneckého vzťahu odradiť, sú v Číne poslednou možnosťou, ako zachrániť manželstvo. Píše o tom agentúra AFP.

Muži po rozvode prestanú robiť jednu zvláštnu vec: Vedci prišli na to, prečo je to tak!

Keby pani Wang žiadala o rozvod, prišla by o svoje spoločenské postavenie a finančné zabezpečenie. Preto si najala skúsenú štyridsiatničku, ktorej úlohou bolo veľmi diskrétne a ľstivo získať dôveru votrelkyne a potom ju presvedčiť, aby záletného manžela opustila.

Počas dvoch mesiacov sa dlhodobý vzťah manžela k milenke zrútil. Pani Wang za tieto služby zaplatila v prepočte 54-tisíc až 66-tisíc eur. To je najmenej 70 krát viac, než činí priemerný mesačný príjem v juhočínskej provincii Kuang-tung, kde žije.

"Myslím, že to za to stálo. Som spokojná," vyhlasuje. Dokonca sa teraz tiež chce stať agentkou odradzujúcou milenky. "Týmto spôsobom by som mohla pomáhať iným ženám ochrániť rodinu a ich práva," hovorí.

Deti rozvod rodičov znášajú
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

V Číne, kde prudko rastie počet rozvodov a prípadov nevery, je tento trh veľmi sľubný. Agentúra Wej-čching, ktorej služby pani Wang využila, má v celej krajine 59 pobočiek a ponúka aj konferencie a právne poradenstvo zadarmo. Jej zakladateľ, štyridsaťosemročný Šu Sin, má na povel 300 agentov.

"Mojím cieľom je zabrániť rozvodom," uisťuje Šu Sin vo svojej prepychovej pekinskej rezidencii. "Každoročne takto zachránime 5000 manželstiev," tvrdí.

Jeho agenti, ktorí majú psychologické, sociologické alebo právne vzdelanie, sú po troch rokoch práce v agentúre uvoľnení do terénu, kde sa potom vydávajú za susedov, domovníkov a dokonca au-pair.

Jedna z týchto agentiek, štyridsaťsedemročná Ming Li, má za sebou tri roky práce. "Väčšinou som staršia ako tá milenka, a tak mi načúva. Keď ide do parku, do obchodu alebo do práce, idem jej naproti. A aj keď zriedka vychádza z domu, môžem predstierať, že mi napríklad v byte tečie voda a požiadať ju o pomoc. Vždy sa nájde nejaký spôsob, ako nadviazať kontakt," zdôrazňuje Ming Li.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

"Raz som hrala úlohu veštkyne. Milenka ma požiadala o pomoc. Vedela som o nej už všetko od klamanej manželky, a tak mi nerobilo žiadne ťažkosti, aby som ju prinútila manžela opustiť. To bol jeden z najrýchlejšie vyriešených prípadov," smeje sa.

Podľa oficiálnych údajov stúpol počet rozvodov v Číne za posledné desaťročie o 70 percent a je dnes oveľa vyšší ako priemer v Európskej únii. Len v Pekingu sa vlani rozviedlo 73.000 párov, čo je trikrát viac ako v roku 2006.

"Dôvody? Uvoľnenie mravov, napätie spojené s rozdielnymi príjmami, nezlučiteľnosť pováh, ale tiež stále silnejšia túžba splniť si osobné sny," vysvetľuje advokát Ču Žuej-lej, špecializujúci sa na rozvody.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Podľa štúdie čínskej internetovej zoznamky Paj-che má polovica čínskych párov v prvom manželstve čo do činenia s neverou: v 21,5 percenta prípadov má manžel milenku, v 20 percentách prípadov má manželka milenca a niekedy je nevera vzájomná, a to v 8,7 percenta prípadov.

"Milenky sú svetovým javom. V Číne je jedna zvláštnosť, a to že sú vydržiavané: často bohatý manžel im platí byt, auto a luxusné výrobky," hovorí majiteľ agentúry Wej-čching. "Veľa zarábame, ale tak isto v prípade neúspechu, kedy vraciame celú zaplatenú čiastku, prerábame," dodáva.

Agentka Ming Li pozná ešte jedno riešenie: "Niekedy pomôžem milenke, aby si našla priateľa. To je spôsob, ako jej tiež priniesť spokojnosť," hovorí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu