Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pravda alebo lož: FOTO Meteoritu, ktorý údajne zasiahol nič netušiacu spiacu ženu!

(Zdroj: int)

ALABAMA - Existuje nespočetné množstvo falošných správ a podivných bulvárnych príbehov o ľudí, ktorí mali byť zasiahnutí meteoritom. Iba jediná osoba v ľudskej histórii to potvrdila.

Príbeh Ann Hodgesovej sa začína krátko popoludní 30. novembra 1954, kedy sa rozhodla si zdriemnuť na pohovke. Žila v meste Oak Grove neďaleko Sylacauga, Alabama. Z ničoho nič, meteorit veľkosti grapefruitu prerazil jej strop, odrazil sa od dreveného rádia, a udrel ju do boku. Zvláštne je, že utrpela jediné zranenie, a to škaredo vyzerajúcu modrinu.

Annina správa o meteorite sa dáva do súvislosti s miestnym pozorovaním jasných červených svetiel na oblohe v ten istý deň. Aj keď kvôli paranoji počas studenej vojny sa mnoho ľudí domnievalo, že svetlo by mohlo pochádzať z rakety alebo lietadla. Podivná mimozemská udalosť, ktorá sa odohrala v malom zaprášenom povojnom americkom mestečku, sa zdá byť niečím, čo treba brať s rezervou, ale tento podivný príbeh je skutočne zdokumentovaný vo vedeckých správach NASA.

 

"Je väčšia šanca, že budete zasiahnutý tornádom, bleskom a hurikánom naraz v tom istom čase," povedal pre National Geographic v rozhovore venovanom Ann Hodgesovej v roku 2013 atronóm Michael Reynolds. Miestne noviny Decatur Daily v roku 2006 napísali, že príbeh meteoritu, identifikovaného ako meteorit Sylacauga, tam neskončil.

Julius Kempis McKinney, miestny poľnohospodár, narazil na ďalší fragment meteoritu pri zbieraní dreva o pár kilometrov ďalej. Podarilo sa mu predať svoj podiel právnikovi, ktorý ho kúpil v mene Smithsonian Institution vo Washingtone, D.C.

Ann Hodgesová nebola zo svoje polovice taká nadšená. Musela absolvovať divokú právnu bitku týkajúcu sa vlastníctva vesmírnej horniny, ktorá sa stala centrom zvedavosti a mediálnej pozornosti. Majiteľka domu aj vládni úradníci sa snažili dostať k dnes už známemu a hodnotnému meteoritu.

Ohromujúce zistenie archeológov: V Tutanchamónovej hrobke našli niečo, čo nepochádza zo Zeme!

Nakoniec, bol v roku 1956 meteorit darovaný a premiestnený do Alabama Museum of Natural History. Najprv sa naň ľudia chodili pozerať do domu Ann, neskôr na krátky čas patril do rúk amerického letectva a dnes je umiestený medzi ďalšími 2000 meteoritmi.

Prípad Ann Hodgesovej nie je jediný hlásený prípad, pri ktorom boli spôsobené zranenia. Začiatkom tohto roka sa tvrdilo, že nejaký indický muž bol zabitý padajúcou vesmírnou horninou. NASA toto tvrdenie napadla a vyvrátila s vysvetlením, že sa meteorit nezhoduje s veľkosťou krátera.

Ďalším známym a slávnym je príbeh Nakhla meteoritu z roku 1911, o ktorom hovoria mestské legendy. Tento príbeh je tiež veľmi sporný. Udalosť, ktorá sa stala v dome Ann Hodgesovej, zdá sa je podľa všetkého pravdivá. 

 

Viac o téme: MeteoritPríbehPravdaLož
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu