Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rasistické VAROVANIE aeroliniek: Chystáte sa do Londýna? Pozor na týchto ľudí!

Varovanie čínskych aeroliniek
Varovanie čínskych aeroliniek (Zdroj: sita/ap/twitter)

LONDÝN - Najväčšie čínske aerolinky prišli s prekvapivými tipmi pre cestovateľov, ktorí sa chystajú navštíviť Londýn. Ide predovšetkým o varovanie pred nebezpečenstvom, ktoré v britskej metropole predstavujú ľudia iných rás.

Veľmi urážajúce rady adresovala letecká spoločnosť Air China vo svojom magazíne Wings of China ľuďom, ktorí budú chcieť ísť niekedy do Londýna. V článku "Tipy od Air China" píše, že Londýn je síce v podstate bezpečné miesto na návštevu, napriek tomu opatrnosti nikdy nie je dosť, najmä keď zablúdite do častí obývaných Indmi, Pakistancami a Afroameričanmi. "V noci tam určite nechoďte sami. Obzvlášť ženy by mali mať vždy nejaký sprievod."

Nie je to zďaleka prvýkrát, čo si čínske spoločnosti neodpustili rasistický komentár. Začiatkom tohto roka kozmetická spoločnosť Shanghai Leisang Cosmetics vyvolala pobúrenie po tom, ako natočila reklamu na saponát, v ktorej žena hodí do práčky mladíka čiernej pleti a on z nej potom vyjde ako Číňan. 

Ľudí pobúrila reklama na prací prášok: To snáď nemyslíte vážne, to je hnus!

Číňania chodia do Veľkej Británie veľmi radi. Vlani ju navštívilo 270-tisíc obyvateľov tejto ázijskej krajiny, čo oproti roku 2014 predstavuje až 46-percentný nárast. 

Viac o téme: LondýnČínaRasizmusAerolinkyAir china
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu