Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tínedžer, ktorý spával so svojou učiteľkou a má s ňou dieťa, dostane 6 miliónov: Je mi z toho zle!

Laura na súde Zobraziť galériu (3)
Laura na súde (Zdroj: Foto: youtube)

REDLANDS - Neuveriteľne vysoké odškodné dostane mladík po tom, čo matku jeho dieťaťa, ktorá bola zároveň jeho učiteľkou, odsúdili za sexuálne zneužívanie. Laura Whitehurstová si za svoj čin odsedela polroka vo väzení. Jej bývalý milenec teraz dostane 6 miliónov dolárov (5,3 mil eur) za to, že škola nedohliadla na sexuálny apetít učiteľky.

Lauru (29) zatkla polícia v júli 2013 a obvinila ju z 41 nezákonných sexuálnych činov s tromi študentmi vrátane dotyčného chlapca, ktorí navštevovali strednú školu Citrus Valley v meste Redlands. Učiteľka sa priznala ku štyrom pohlavným stykom a dvom prípadom orálneho sexu s chlapcami mladšími ako 18 rokov. Dostala trest odňatia slobody vo výške jeden rok, po šiestich mesiacoch ju prepustili na podmienku. 


Prečítajte si aj:

Učiteľka (24) si užívala sex so žiakom (13) a otehotnela: Jeho rodina nemala nič proti


Vedenie školy zažaloval bývalý študent spolu so svojím otcom, pretože o nepatričnom vzťahu vedelo a nič neurobilo pre to, aby sa skončil. Riaditeľ navyše vôbec neinformoval rodičov mladíka o tom, že má pomer s jednou z učiteliek. Vzťah sa začal v roku 2012, keď mal študent šestnásť rokov. Pedagogička ho mala napájať alkoholom a dokonca ho chcela pobozkať počas školského výletu do Disneylandu. 

Tínedžer, ktorý spával so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: youtube)

Po zhruba roku sa dvojica rozišla, no ešte predtým Whitehurstová otehotnela. Tínedžer bol dokonca prítomný pri narodení ich dieťaťa. "Fyzicky sa cítim zle. Je mi zle od žalúdka, premýšľať o tom, že som bol zmanipulovaný," povedal mladík na súde.  

Vysoké odškodné

Porota rozhodla, že škola musí mladíkovi vyplatiť 6 miliónov dolárov, lebo o jeho vzťahu s učiteľkou vedela a nezasiahla. "Veľkosť tohto vyrovnania predstavuje výšku škody, ktorá bola spôbená tomuto mladému mužovi a jeho rodine. Tiež upozorňuje na extrémne porušovanie predpisov a ich zanedbávanie školskými úradníkmi, ktorí tolerovali trestnú činnosť učiteľky a nedokázali ochrániť študenta," povedal právnik Vince Finaldi pre latimes.com.   

Tínedžer, ktorý spával so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: youtube)

"Z dlhodobého hľadiska je šesť miliónov dolárov vysoká suma, ale mohla byť oveľa vyššia, keby bolo rozhodnutie ponechané na empatickú porotu v inom meste, ktorá by ignorovala fakty v snahe nájsť finančného obetného baránka pre neprofesionálne, kriminálne činy jedného človeka," uviedol prokurátor Tom DeLapp. 

 

Viac o téme: SexŠtudentiUčiteľkaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu