Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Blázni, ktorí sa zniesli zo sveta najbizarnejšou smrťou: Tlaková trubica v zadku a odpílená hlava

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: imgur.com)

WASHINGTON/LONDÝN - Ako je už dobre známe, ašpirantmi na zisk Darwinovej ceny sú tí jedinci, ktorí sa sami odstránili z ľudského genofondu tou najhlúpejšou a najbizarnejšou smrťou. Ročne o jej zisk nevedomky bojujú stovky bláznov, ktorí podcenili všetko, čo sa len dalo a spôsob, ktorým zomreli, sa dá nazvať smiechom cez slzy. Toto sú len niektorí z nich.

Na Sibíri sa dejú veci, z ktorých zostáva rozum stáť: Ďalší Rus (27) sa zaradil medzi bláznov

1. Osie hniezdo

V polovici 80. rokov narazili študenti z Middle Tennessee State University v USA na elektrickú rozvodňu a rozhodli sa preskúmať jej okolie. Preliezli plot a vyštverali sa na transformátor. Jeden z mladíkov si na elektrickom zariadení všimol osie hniezdo a snažil sa naň zaútočiť močením. Samozrejme dostal smrteľný zásahom prúdom, ktorý prešiel cez jeho penis.

2. Alkoholický ošiaľ

Istého Texasana už nebavilo popíjať alkohol na oslave tradičným spôsobom, ale vymyslel si zábavnejší. Keďže tkanivo konečníka je tvorené aj krvnými cievami, veľmi rýchlo absorbuje napríklad liečivá v podobe čapíkov. Tento chlapík sa to však rozhodol využiť inak a do zadku si nalial tri litre pálenky. Záver sa dal očakávať.

Blázni, ktorí sa zniesli
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: profimedia.sk)

3. Rocková hviezda

Rockeri zvyčajne rozbíjajú zariadenie hotelových izieb a z okien vyhadzujú televízory, ale rozhodne nikdy nie sami seba. Tento detail podcenil singapurský tínedžer, ktorý na svojej posteli hral na vzdušnej gitare. Jeho spolubývajúci na internáte uviedol, že skákal hore a dole po matraci, až vypadol z otvoreného okna.

4. Rumunský hrdina

V Rumunsku, krátko pred koncom studenej vojny, došlo k veľmi netradičnému úmrtiu. Jeden z pracovníkov továrne si spustil nohavice a chválil sa, že si do zadku strčí vysokotlakovú hadicu a potom bude robiť obrovské prdy. Namiesto toho mu tlak šiestich atmosfér roztrhal črevá.

5. Boj o lásku

Dvom taiwanským študentom sa nepodarilo dohodnúť na tom, komu by malo patriť srdce ich vyvolenej, a tak si zvolili hru, ktorá mala o všetkom rozhodnúť. Na svojich skútroch sa pustili proti sebe, ale v rýchlosti okolo 80 km/h do seba narazili a obaja zomreli. Aby toho nebolo málo, dievča o ktoré súťažili, povedalo, že v skutočnosti nemalo záujem ani o jedného z nich.

Blázni, ktorí sa zniesli
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Jupiterimages)

6. Amok

Mladý Argentínčan (25) sa v roku 1998 tak pohádal so svojou manželkou (20), že ju schytil a vyhodil z balkóna na ôsmom poschodí. Našťastie obeť zachytili káble elektrického vedenia a pád prežila. To páchateľa rozhorčilo ešte viac a s odhodlaním dokončiť svoj čin skočil za ňou. Tentokrát však minul káble a zabil sa.

7. Prehnaná odvaha

Poliak Krištof Azninski (30) sa v roku 1995 pretekal nielen v pití, ale aj v preukazovaní svojej odvahy. Pokým ostatní sa napríklad vyzliekli donaha, on to v chvastaní poriadne prehnal. Istý muž totiž prijal výzvu, že si motorovou pílou odreže nohu. Aby Krištof nezostal pozadu, zobral pílu a s výkrikom "Sledujte toto", si urezal hlavu.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Thinkstock, igbp.net, SHMÚ)

8. Tomu sa povie lúpež

Na spáchanie lúpeže treba mať dobrý plán a dotiahnuť do konca všetky detaily. To však kompletne odignoroval istý muž vo Washingtone v roku 1990, ktorý sa pokúsil vylúpiť obchod so strelnými zbraňami. Dalo sa predpokladať, že všetci zákazníci v obchode, vrátane prítomného uniformovaného policajta, okamžite vytasia pištole.

9. Nie je telefón ako telefón

Existuje veľa Američanov, ktorí pre pocit bezpečia spia s pištoľou pod vankúšom. Ken Barger mal však svoj Smith & Wesson ráže 38 položený radšej na nočnom stolíku. Bohužiaľ, keď mu v jednu decembrovú noc roku 1992 zazvonil telefón, stále rozospatý siahol omylom po zbrani, ktorú si priložil k hlave. Nabitý nástroj vystrelil.

Blázni, ktorí sa zniesli
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

10. Prison Break

Niektorí ľudia urobia čokoľvek, aby unikli z väzenia, aj keď je ich cela 50 metrov nad zemou. V roku 1997 si väzeň "Jerome" vyrobil povraz zo zviazanej plachty a vyhodil ho z údajne nerozbitného okna, ktoré prerazil. Po tom, čo začal svoj zostup, tenká plachta sa roztrhla o rozbité sklo a on sa zrútil na zem.

Viac o téme: Darwinova cena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu