Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slepec chcel nastúpiť na vlak: Vodiaci pes nenašiel dvere, nasledoval drsný záver

Krok vpred a už ležal na koľajach Zobraziť galériu (2)
Krok vpred a už ležal na koľajach (Zdroj: youtube/9news)

MELBOURNE - Video zachytáva, ako zrakovo postihnutý muž padol na koľaje na vlakovej stanici a len o vlások unikol istej smrti. Mal šťastie, že nešiel ďalší vlak a on stihol čas vyliezť do bezpečia. Inak ho mohol čakať tragický osud.

Na záberoch vidíme, ako slepý Nam Luc vyšiel na platformu na stanici Merlynston Station v austrálskom meste Melbourne a chystal sa nastúpiť na vlak. Sprevádzal ho vodiaci pes Frasier. Toho muž požiadal, aby našiel dvere, no nepodarilo sa mu to, tak to skúsil sám. V domnienke, že ich nahmatal, sa chystal nastúpiť dnu, no netrafil sa a namiesto toho spadol do koľajiska. 

Slepec chcel nastúpiť na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/9news)

Viacero ľudí pribehlo Lucovi okamžite na pomoc, zatiaľ čo Frasier stál nad ním a dával pozor. Austrálčan je presvedčený o tom, že ho vodič súpravy musel vidieť. "Všade sú kamery, musel vidieť, že sa chystám nastúpiť. Vždy stojím v bezpečnej zóne, vlak ale zastavil o niekoľko metrov ďalej, ako mal," povedal televízii 9News. Muž utrpel otras mozgu a nejaké pomliaždeniny, inak je ale v poriadku. 

VIDEO Boj s časom zachytila kamera: Vozíčkar spadol na koľaje metra, išlo mu o život

Hovorkyňa spoločnosti Metro Trains, ktorá je prevádzkovateľom prímestskej železničnej siete, uviedla, že sú "v úzkom kontakte s pánom Lucom a jeho manželkou". Podľa prvotných informácií vodič vlaku Nama nevidel, pretože nastupoval až do posledného vozňa. Slabozrakým ľuďom preto odporúča vždy nastupovať vpredu. 

Viac o téme: MelbourneVlakMetroPád na koľaje
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu