Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Britský sudca prehovoril o ťažkom osude slovenskej rodiny: Ich sny sa zmenili na nočnú moru

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: channel 5)

LEICESTER - Britský súd si vypočul nárek rómskej rodiny, ktorá do krajiny prišla zo Slovenska. Porozprávala o tom, ako je nútená žiť z prídelu jedla, ktoré im poskytujú miestne úrady, a že má veľký problém nájsť si strechu nad hlavou.

Sudca okresného súdu v anglickom Leicesteri Clifford Bellamy porozprával denníku Daily Telegraph o ťažkom osude jednej slovenskej rodiny, ktorá prišla do Británie za lepším životom. Slovensku dali zbohom pred troma rokmi. Odvtedy sú rodičia so štyrmi deťmi vo veku od jeden do osem rokov závislí na dávkach jedla, ktoré dostávajú od úradov. Keďže nemajú žiadne peniaze a nie sú si istí, či majú vôbec nárok na sociálny príspevok od štátu, nedokážu si ani nájsť ubytovanie. Momentálne sa zdržiavajú v meste Coventry. 

Britský sudca prehovoril o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: google maps)

Na súde sa ocitol otec rodiny kvôli domácemu násiliu. Je to alkoholik, ktorý bije svoju ženu. Sociálka sa obáva o osud detí a v prípade potreby je pripravená ich rodičom odobrať. Čaká sa len na rozhodnutie sudcu. 

Školu v Británii zaplavili slovenské deti: Invázia, zúfalá riaditeľka volá o pomoc

"Akékoľvek boli ich nádeje a sny predtým, než prišli do Spojeného kráľovstva, realita je taká, že tu prežívajú veľmi ťažké časy. V rodine sa vyskytlo domáce násilie, máme tu otca alkoholika a aj problémy s bývaním. A okrem toho všetkého ešte stále nie je jasné, či vôbec niekedy dostanú sociálne dávky. Je mi ľúto najmä tých detí, pretože žijú vo veľmi nestabilnom prostredí," povedal Bellamy. 

Viac o téme: BritániaRómoviaAlkoholik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu