Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pokémoni sú šialenstvo, pobláznili aj našich susedov: V Prahe sa pri ich chytaní stretli stovky ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Zhruba dve stovky hráčov geolokačnej videohry Pokémon GO sa dnes popoludní zišli v hornej časti Václavského námestia k hromadnému chytaniu Pokémonov. Akcia bola zvolaná pri príležitosti dnešného oficiálneho spustenia hry v Česku. Cieľom akcie je to, aby sa ľudia zoznamovali medzi sebou a vstali od počítača, povedal usporiadateľ Filip Mayer.

Počtom účastníkov chceli usporiadatelia prekonať podobnú akciu v Sydney, kde sa minulý víkend zúčastnilo 2000 ľudí. Po celom Václavskom námestí bolo 2100 hráčov, uviedol Mayer. Počas stretnutia si účastníci okrem iného zaspievali pesničku a urobili spoločnú fotku.

Hra Pokémon GO dnes prišla do radu európskych krajín. Oficiálne si ju tak  môžu nainštalovať aj Česi. Spustenie prichádza v čase, keď má v tuzemsku hra už tisícky užívateľov, ktorí aplikáciu získali z neoficiálnych zdrojov.

Pokémon GO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Hra stojí na takzvanej rozšírenej realite (AR). Postavičky z populárnej hernej a televízne série sú rozmiestnené na rôznych miestach v reálnom svete. Ak teda chce hráč Pokémona chytiť, musí ho nájsť a fyzicky dôjsť na jeho miesto s telefónom s GPS. Po svete sú zároveň rozmiestnené arény, v ktorých si môžu hráči zmerať sily. Hra vyšla na Android a iOS. Verzia pre Windows sa neplánuje.

V priebehu soboty sa hra objavila v slovenskej verzii Google Play aj v Apple App Store. Vedľa Česka hra podľa serveru Releases.com cez víkend dorazila aj do ďalšej zhruba dvadsiatky európskych krajín vrátane Chorvátska, Rakúska či Poľska. Európsku expanziu začal Pokémon pred niekoľkými dňami v Nemecku a v piatok sa pridalo napríklad Portugalsko či Taliansko.

Viac o téme: HraPrahaPokémov GO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu