Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pokojný deň sa zvrtol na boj o život: VIDEO Turistu v aute takmer zabil rozzúrený zver!

Útok slona neradno podceňovať
Útok slona neradno podceňovať (Zdroj: FB/Rudie Swanepoel, YouTube)

MOZAMBIK - Vodič v africkej prírodnej rezervácii zachytil desivé momenty, keď sa k jeho autu priblížil rozhnevaný slon a narobil s ním poriadnu paseku. Treba však rovno dodať, že muž za volantom rozhodne podcenil nebezpečenstvo a keby nemal šťastie, už by pravdepodobne nebol medzi živými.

Neuveriteľné konanie slona po útoku pytliakov: Veterinári boli ohromení, to VIDEO musíte vidieť

Aj napriek tomu, že sa zviera neustále približovalo k vozidlu, vodič ho radšej naďalej natáčal na kameru, ako by vyštartoval a unikol z nepríjemnej situácie. Svoju chybu pochopil zjavne až v momente, keď si slon z auta spravil hračku a svojimi obrovskými klami ho poriadne zdemoloval. Odvážlivec mal jednoducho iba šťastie, že ho neprebodol alebo neušliapal na smrť.

Zábery zhotovené pár minút po incidente v prírodnej rezervácii Maputo v Mozambiku ukazujú prevrátený automobil s otvorenou zadnou korbou, ktorý má rozbité čelné sklo a biela karoséria je prevŕtaná dierkami. Vodič taktiež odfotografoval sám seba s 25 cm dlhou časťou kla, ktorá sa odlomila počas toho, ako slon bojoval s kovovou karosériou.

Snímky na Facebooku zverejnil Rudie Swanepoel s komentárom: "Neberte to na ľahkú váhu... nikdy!!" Minútový záznam dokazuje, že stret s takýmto zvieraťom sa môže stať veľmi rýchlo bojom na život a na smrť. Najväčší suchozemský cicavec totiž disponuje úžasnou silou.

Podľa štatistík slony zabijú až 2000 ľudí ročne a tento šofér môže byť veľmi rád, že sa nezaradil medzi nich, informoval portál express.co.uk.

Viac o téme: Slonútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu