Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Do roku 2050 príde koniec sexu, ako ho poznáme: Drsná PREDPOVEĎ o tom, ako sa budeme milovať

Robotické sexuálne bábiky Zobraziť galériu (2)
Robotické sexuálne bábiky (Zdroj: YouTube)

LONDÝN - Britský futurológ prišiel s odvážnym tvrdením, podľa ktorého bude sex žien s robotmi do roku 2025 tak bežný, ako je dnes sledovanie porna. V tejto súvislosti ale netreba zabúdať na hrozby, ktoré umelá inteligencia pre ľudstvo predstavuje.

Trend súloženia s robotmi neustále narastá. Prognóza je taká, že v priebehu nasledujúcich desiatich rokov budú ženy spať častejšie s kyborgmai než so živými mužmi. Vo svojej správe o budúcnosti sexu to uviedol technologický expert a známy futurológ Ian Pearson. 

Vzácne rady do postele: Päť vecí, ktoré by ste nikdy nemali robiť pred sexom

Keď si to tak zoberieme, myšlienka sexu nie je až taká nová; už roky sa totiž vyrábajú mechanickí partneri pre ľudí, ktorí sa s robotmi cítia lepšie a komfortnejšie než so živými náprotivkami. Vidíme to napríklad aj v tomto videu pochádzajúcom z továrne na výrobu umelých bábik pre dospelých. 

Vývoj sexuálnych hračiek napreduje, čo pre ľudí znamená, že keď pocítia potrebu intímneho zblíženia, nemusia si hľadať ľudského partnera, ale stačí im zaobstarať si takéhoto robota.

Podľa Pearsona sa sex s robotmi stane tak populárnym, že d roku 2050 sa stane úplne bežným a prakticky vytlačí ľudský sex. "Mnohí ľudia budú spočiatku sex s robotmi považovať za niečo absurdné a podivné, ale postupne, spolu s vývojom umelej inteligencie, si na nich zvyknú, spriatelia sa s nimi a vytvoria si k nim silné emocionálne puto," vysvetlil. Zároveň ale upozornil na to, že niektorí jedinci sa môžu do svojich robotov zamilovať, tomuto javu sa hovorí robofília. 

Do roku 2050 príde
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Viacerí odborníci tento narastajúci trend nepovažujú za správny, pretože sa obávajú, že roboti úplne vytesnajú ľudskú interakciu a zbližovanie sa, čo by sa mohlo stať problémom napríklad v oblasti rozmnožovania sa. 

Viac o téme: SexUmelá inteligenciaSex s robotom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu