Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Cestujúci preleteli bránou pekla: FOTO Pilot ohlásil problém, napätie do poslednej sekundy!

Po dvoch hodinách prišla poplašná správa.
Po dvoch hodinách prišla poplašná správa. (Zdroj: Twitter)

SINGAPUR – Cestujúci zo Singapuru do Milána zažili dnes ráno poriadne krušné chvíle na palube lietadla. Po dvoch hodinách letu im pilot jednoducho oznámil, že stroj má problém. Pri posádke museli stáť všetci anjeli strážni, pretože lietadlo tesne pred núdzovým pristátím zachvátili plamene.

Lietadlo spoločnosti Singapore Airlines letiace z tohto mestského štátu do Milána sa dnes muselo kvôli problému s motorom vrátiť na letisko. Krátko po núdzovom pristátí začalo horieť. Nikto nebol zranený. Informoval o tom spravodajský server BBC News.

Lietadlo poháňané solárnou energiou to dokázalo: FOTO Historický prelet ponad Atlantický oceán

Lietadlo bolo vo vzduchu asi dve hodiny, keď pilot oznámil, že má problém s motorom. Obrátil teda lietadlo späť a pristál tesne pred tým, než v plameňoch vybuchol pravý motor lietadla Boeing 777. Všetkých 222 cestujúcich a 19 členov posádky bolo bezpečne evakuovaných.

„Boli sme vo vzduchu približne hodinu, keď sme zacítili benzín. Potom pilot oznámil, že z jedného z motorov uniká palivo a že sa vrátime späť,“ povedal BBC jeden z cestujúcich. Podľa jeho slov boli pasažieri veľmi pokojní a po tom, čo si vypočuli pilotovať hlásenie, znova zaspali. Až keď vystúpili z lietadla a uvideli horiaci motor, uvedomili si, ako blízko smrti sa ocitli, dodal cestujúci. Pre pasažierov bude počas dnešného dňa vypravené ďalšie lietadlo.

Viac o téme: PoplachNúdzové pristátieLet SQ368
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu