Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Matka zúri, jej deti sa vrátili zo školského pikniku so spáleninami: Podivný argument učiteliek

Charlie bol spálený ako rak Zobraziť galériu (3)
Charlie bol spálený ako rak (Zdroj: profimedia.sk)

PLYMOUTH - Mladá mamička z Veľkej Británie zúri, pretože obe jej deti sa vrátili zo školského pikniku s úpalom. Učiteľky obviňuje z nedbanlivosti, no tie sa vinné byť necítia. Vraj urobili všetko pre to, aby sa žiakom nič nestalo.

Anna Griffithsová je zhrozená z toho, v akom stave sa vrátili jej deti zo školy. Učiteľky zobrali pri príležitosti osláv 90. narodenín kráľovnej Alžbety II. na piknik. Jedenásťročný Charlie a sedemročná Adele sa na slnku ale spálili. Napriek tomu, že predtým podpísala potvrdenie o tom, že dáva učiteľom povolenie natrieť jej deti opaľovacím krémom. 

Matka zúri, jej deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Matka zúri, jej deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Tridsaťdvaročná žena obvinila základnú školu Lipson Vale Primary School v Devone, že si neplnila svoje povinnosti v zmysle starostlivosti o deti. "Keby som vedela, že ich nechajú sedieť celý deň na slnku, ani ich nepustím. Škola sa mala o ne postarať, ale totálne zlyhala. Domov prišli spálené ako čipsy," povedala. Charlie bol podľa Anny v úplnej agónii. Matka mu musela na spálenú kožu priložiť ľad, aby vôbec mohol zaspať. 

Matka zúri, jej deti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Škola sa bráni, vraj rodičom deň predtým poslala esemesku, v ktorom ich informovala o predpovedi počasia, že má byť slnečno. Griffithsová ale tvrdí, že nemá mobilný telefón. Riaditeľ Diggory Vowles povedal, že rodičov viackrát upozornili, aby deťom do ruksakov pribalili opaľovacie krémy a klobúky. "Zdravie a bezpečnosť detí berieme veľmi vážne. Vždy, keď sa chystáme zobrať deti mimo školy, upovedomíme o tom ich rodičov," poznamenal. Triedni učitelia vraj žiakom pravidelne pripomínali, aby sa natierali a chránili si hlavu. No pravdou je, že vhodnejšie by asi bolo, keby ich tým krémom natreli sami a nečakali, že tak urobia samotné deti. 

Viac o téme: PopáleninyŠkolský výletúpal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu