Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ľudia vybrali najškaredšiu farbu na svete: FOTO Komu sa páči, ten má hrozný vkus!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

CANBERRA - Stovky Austrálčanov sa zapojili do bizarnej ankety agentúry GfK, ktorej cieľom bolo vybrať najmenej peknú farbu. Paradoxne, víťazná farba je stále v móde. Už teraz vám prezradíme, že medzi siedmimi farbami dúhy sa favorit nenachádza.

Niektorým sa páči červená, iným modrá, ale málokomu zvláštny odtieň zeleno-hnedej. Práve ten sa stal víťazom hlasovania o najškaredšiu farbu. Účastníci prieskumu si farbu spájali so špinou, dechtom a smrťou. Zámerom nového austrálskeho marketingového projektu bolo totiž vytvoriť vhodnú antifajčiarsku kampaň. Vybraná farba sa potom objaví na cigaretových baleniach so zdravotným varovaním.

Najrýchlejší test inteligencie prezradí, čo vo vás je: Odpovedzte na dve triviálne otázky!

Paradoxne, odtieň Pantone 448 C často nájdeme nielen v móde, ale aj v prírode. V tejto farbe obuvníci vyrábajú kožené topánky, ale aj sedacie súpravy či bundy. Fajčiari v Austrálii, Británii a vo Francúzsku si ju však čoskoro budú podvedome spájať s obalom cigariet. To bolo aj zámerom marketingového projektu realizovaného austrálskou vládou – odrádzať ľudí od fajčenia. Odborníci a umelci však skalopevne tvrdia, že žiadna z farieb nie je pekná alebo škaredá, ale každá má svoje miesto v našom živote.

Ľudia vybrali najškaredšiu farbu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pantone.com)

Viac o téme: Najškaredšia farba na svete
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu