Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodičia, POZOR! Na trhu sa objavili výrobky na FOTO ohrozujúce zdravie vašich deti

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: ÚVZ SR)

BRATISLAVA – Ak ste svojim deťom darovali kuchynské sety vo farbe známych kreslených postavičiek, zbystrite pozornosť. Na trhu sa objavili nebezpečné výrobky, ktoré môžu ohroziť vaše deti. Pozrite sa o ktoré výrobky ide.

Medzi deťmi obľúbené kreslené postavičky Disney Minnie Mouse a Hello Kitty tentokrát znázornené na detských raňajkových setoch sa v posledných dňoch stali predmetom riešenia Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Tomu bolo zaslané Rýchlym výstražným systémom pre potraviny a krmivá (RASFF) varovné oznámenie o migrácií kadmia a kobaltu z keramického raňajkového setu vyrobeného a dovezeného z Číny.

Podľa distribučného listu, ktorý bol priložený k dovezeným výrobkom boli tieto výrobky distribuované aj na území Slovenskej republiky, konkrétne do filiálok s názvom KIK.

Rodičia, POZOR! Na trhu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ÚVZ SR)

Na základe zistených skutočností, Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vyzýva spotrebiteľov, aby konkrétne výrobky nekupovali. Pre prípad, že výrobok už majú zakúpený sa odporúča ho nepoužívať alebo spätne vrátiť na miesto, kde bol zakúpený.  

Viac o téme: DetiNebezpečenstvoVýrobok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu