Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Do Európy dorazila nová smrteľná droga: Osemkrát silnejšia než morfín, zabila už 50 ľudí!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Do Európy dorazila nová syntetická droga, ktorá má nezriedka fatálne následky. Dá sa kúpiť na čínskych webových stránkach, ale už napríklad aj v Británii. Úrady varujú pred jej užívaním, len v Spojených štátoch zabila už päťdesiat ľudí.

Už niekoľko amerických štátov zakázalo predaj drogy známej ako U-47700, ktorej účinok je podľa odborníkov osemkrát silnejší než morfín. Drogu, ktorá sa šnupe aj vstrekuje do žily, vyvinula v sedemdesiatych rokoch spoločnosť Upjohn, keď sa snažila nájsť syntetickú alternatívu práve morfínu. 

Nutný zákrok, obrovská hlúposť má dôsledky: Tieto náhrady tvrdých drog zničili stovky životov

U-47700 v poslednom čase rapídne nabrala na popularite, pretože je veľmi ľahko dostupná. Dá sa zohnať na internete a platiť za ňu môžete aj bitcoinmi. V Británii ju, ako aj ďalšie psychotropné látky, už zakázali, no predajcovia sa i tak snažia nájsť spôsob, ako drogu dostať k spotrebiteľovi. 

Do Európy dorazila nová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: best-feel.com)

Analgetická droga v USA zabila už najmenej päťdesiať ľudí. "Táto droga je nebezpečnejšia než ostatné syntetické drogy, s ktorými sme kedy v rámci našej práce prišli do styku," uviedol štátny zástupca okresu Johnson County v Kansase, z ktorého pochádza niekoľko obetí. 

Viac o téme: DrogaSyntetická drogaU-47700
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu