Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Miliardár chce zachraňovať Zem: Prevratné riešenie, ktoré má spasiť našu planétu

Jeff Bazos Zobraziť galériu (3)
Jeff Bazos (Zdroj: SITA/AP)

WASHINGTON - Americký miliardár Jeff Bezos vidí záchranu Zeme v presťahovaní ťažkého priemyslu do vesmíru, kde bude ľahšie zaistiť potrebnú energiu. Stane sa tak počas niekoľkých storočí, je presvedčený zakladateľ a generálny riaditeľ najväčšieho svetového internetového predajcu, spoločnosti Amazon.

"Uisťujem vás, že toto je najlepšia planéta. Musíme ju chrániť a spôsob, akým to dokážeme, je ísť do vesmíru," povedal Bezos tento týždeň na technickej konferencii neďaleko Los Angeles. "Nechcete žiť v upadajúcom svete, kde musíte obmedzovať rast populácie," podotkol podľa servera Recode. 

Miliardár chce zachraňovať Zem:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP)

Poukázal pritom na to, že úlohy, ktoré stoja pred ľudstvom, si vyžadujú veľa energie, ktorá nie je na Zemi k dispozícii. "Energia je obmedzená. Prinajmenšom počas niekoľkých storočí sa všetok náš ťažký priemysel presťahuje mimo planétu," verí boháč, ktorému patrí aj firma Blue Origin, testujúca kozmické lode pre krátke orbitálne lety turistov. 

Miliardár chce zachraňovať Zem:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP)

Víziou podnikateľa je, že Zem bude obytnou zónou a bude na nej len ľahký priemysel. "Nemusíme na Zemi produkovať ťažkú energiu. Môžeme stavať gigantické továrne na výrobu čipov vo vesmíre," tvrdí Bezos, ktorého majetok sa odhaduje na 60 miliárd dolárov. Vo vesmíre je podľa neho napríklad oveľa lepšie využiteľná slnečná energia. 

Viac o téme: ZemVesmírMiliardárPriemyselAmazonJeff bazos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu