Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nicola (27) to natrela firmám: Odporne ju vyšupli z práce bez výplaty, teraz dokázala veľkú vec!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LONDÝN - Londýnska recepčná rozbehla kampaň za zmenu povinných pravidiel obliekania v britských firmách. Dvadsaťsedemročná Nicola Thorpová získala pre svoju petíciu proti vysokým podpätkom počas dvoch dní vyše 100.000 podpisov, ktoré sú potrebné pre to, aby sa ňou musel zaoberať parlament. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Frédéric (44) sa súdi s bývalým zamestnávateľom: Za to, že bral 3500 eur mesačne za nič!

Petícia nazvaná Zákaz požadovať po ženách nosiť v práci vysoké podpätky okrem iného hovorí, že súčasné pravidlá obliekania vo firmách sú zastarané a sexistické. Uverejnená bola v utorok večer a do štvrtkového večera sa pod ňu podpísalo vyše 111.000 ľudí.

Thorpová petíciu vyvesila potom, čo ju zamestnávateľ poslal domov z práce bez výplaty, keď odmietla mať topánky s vysokými podpätkami. "Ukázala som na mužského kolegu so slovami: on má nízke topánky, prečo je nemôžem mať tiež?" uviedla Thorpová s tým, že sa jej v konzultantskej firme PwC vysmiali. A dodala, že po nej chceli lodičky s päť až desaťcentimetrovými podpätkami.

"Povedali mi, že môžem ísť a kúpiť si lodičky na podpätku, potom že ma nechajú pracovať. Odmietla som, tak ma poslali domov," opísala svoj decembrový zážitok Thorpová, ktorú najala ako dočasnú silu pracovná agentúra Portico.

Po zverejnení petície pracovná agentúra oznámila, že už svoje pravidlá pre obliekanie zmenila. "Všetky naše kolegyne môžu nosiť nízke topánky alebo nízke lodičky, ako budú chcieť," povedal v stredu manažér agentúry Simon Pratt.

Viac o téme: Vysoké podpätky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu