Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nóri sa rozhodli pre revolučný zákaz: Odteraz už žiadne nahotiny na verejnosti!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

TRONDHEIM - Nóri sa už na sporo odetých ľudí v reklamách nebudú pozerať. Svalnatí muži v plavkách a oblé ženské krivky v spodnej bielizni preto zmiznú z dohľadu. Nezvyčajný zákaz má ľuďom pomôcť vyrovnať s nedokonalosťou vlastného tela.

So zákazom atraktívnych polonahých ľudí v reklamách prišlo ako prvé tretie najväčšie nórske mesto Trondheim. Podľa úradníkov mesta takéto reklamy narúšajú telesný imidž ľudí, ktorí ideálne miery nemajú. Nové pravidlá sa však vzťahujú len na plochy vo vlastníctve mesta.

Kráska chcela, aby ju natreli krémom: Keď sa otočila, mužom zamrzol úsmev na tvári

Zákaz sa týka reklamy, ktorá je urážlivá alebo diskriminačná voči určitým skupinám alebo jednotlivcom. Zároveň nesmie zobrazovať nereálne telesné tvary a prispievať tak k negatívnemu prijatiu vlastného tela tých, ktorí s reklamou prichádzajú do kontaktu.

Problematické sú najmä reklamy, ktoré ukazujú vyretušované telá, pretože ľudia majú pocit, že takéto ideálne telesné tvary by mali mať aj oni, uviedol mestský politik Ottar Michelsen pre Nrk.no. Selekciou prejdú len obrazy, ktoré nevytvárajú tlak na ľudí a ich telo. Podľa političky Yngve Brox však takýto zákaz nie je riešením, hoci ho podporila. Ide totiž o reguláciu niečoho, čo si spoločnosť sama vypýtala.

Nóri sa rozhodli pre
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: ZákazSpodná bielizeňPlavkyBikiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu