Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Väčšie peklo ako v našom zdravotníctve: FOTO čistého zúfalstva, ktoré prežívajú pacienti

Na lekára sa tu čaká dlhé hodiny na chodbe Zobraziť galériu (2)
Na lekára sa tu čaká dlhé hodiny na chodbe (Zdroj: facebook/Condem-ned Britain Fighting Back)

STEVENAGE - Ak sa sťažujete, že sa v slovenských nemocniciach dlho čaká na vyšetrenie, potom buďte radi, že nežijete v Anglicku. Pretože tam sú na tom, súdiac podľa zverejnených fotografií, ešte omnoho horšie. Čakať na chodbe a sediac v invalidnom vozíku je už naozaj pod ľudskú dôstojnosť.

Na facebookovej stránke "Condem-ned Britain Fighting Back" sa objavila znepokojujúca fotografia z anglickej nemocnice Stevenage Lister Hospital. Zobrazuje ľudí sediacich na vozíkoch či dokonca ležiacich na posteliach a čakajúcich na chodbe na ošetrenie. "Naozaj sa veľmi obávam, ako by to dopadlo, keby som ja, moje deti, rodina alebo priatelia museli byť hospitalizovaní v tejto nemocnici. Som znechutená. Lister očividne nezvláda nápor pacientov, ktorí prechádzajú jej dvermi a toto je len špička ľadovca," napísala Deb Thompsonová, ktorá snímku zverejnila. 

Väčšie peklo ako v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/Condem-ned Britain Fighting Back)

Slováci prehovorili: Najhoršie skúsenosti s naším zdravotníctvom, z ktorých tuhne krv v žilách

Pacienti sa ani nedostali do ambulancie, ale boli ošetrení priamo na chodbe, kde niektorým z nich lekári rovno naordinovali liečbu. Potvrdila to miestna pobočky Britskej zdravotnej služby NHS. "Áno, pacienti naozaj čakajú na chodbe. Ale ako vidíme na fotografiách, lekári sa im venujú a postupne ich ošetrujú," uviedol hovorca úradu. "Snímky reflektujú extrémny tlak, ktorý v súčasnosti v súvislosti s náporom pacientov prežívajú mnohé nemocnice po celej Veľkej Británii," dodal. 

Väčšie peklo ako v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: facebook/Condem-ned Britain Fighting Back)

Zaujímavou zhodou okolností je ale fakt, že zhruba v rovnakom čase, ako sa na Facebooku objavili spomínané zábery, úrady informovali, že Stevenage Lister Hospital poskytuje nedostatočnú zdravotnú starostlivosť. 

Viac o téme: NemocnicaVeľká britániaZdravotná starostlivosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu