Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dohra škandálu v ruskej nemocnici: VIDEO Lekár ubil na smrť pacienta priamo v ordinácii!

Lekár Ilja Zelendinov sa nechal uniesť hnevom. Zobraziť galériu (2)
Lekár Ilja Zelendinov sa nechal uniesť hnevom. (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Na deväť rokov a dva mesiace poslal do väzenia súd v západoruskom Belgorode lekára, ktorý ubil na smrť svojho pacienta. Incident, ktorý sa odohral koncom minulého roka, vyvolal v Rusku pobúrenie po tom, čo záznam z kamier v ordinácii zverejnila jedna z miestnych televízií.

Otrasná smrť ženy (†61) v Taliansku: Na pohotovosti v nemocnici čakala 4 dni na voľné lôžko!

Lekár Ilja Zelendinov tvrdí, že pacient Jevgenij Vachtin počas vyšetrovania kopol do zdravotnej sestry, ktorú lekár bránil tým, že údajného útočníka udrel do tváre. Pacient spadol a smrť mu spôsobil dopad hlavy na tvrdú podlahu. Jeho kritický stav si lekár všimol, až keď jedna zo zdravotníčok upozornila, že ležiaci pacient "nejako zmodrel".

Advokáti Zelendinova s ​​verdiktom súdu nesúhlasia a odvolali sa. Vadí im klasifikácia trestného činu, pretože súd označil útok za ťažké ublíženie na zdraví s následkom smrti s až desaťročnou trestnou sadzbou. Obhajoba má za to, že ide o usmrtenie z nedbanlivosti, za ktoré v Rusku hrozia nanajvýš dva roky za mrežami.

Dohra škandálu v ruskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Vachtinova rodina sa však nevzdáva a hovorí, že sa rozhodla žalovať nemocnicu, pretože sa nedokázala za lekárov čin ospravedlniť. Partnerka Inna Sergeevaová žiada v prepočte 380-tisíc eur a dcéra Tatiana Gridnevaová ďalších 570-tisíc. "Správa nemocnice bola odporne nezdvorilá. Ani jeden z členov vedenia či manažmentu sa rodine zosnulého neospravedlnil," uviedol podľa ruských médií rodinný právnik Alexander Shpay.

Alexander Avilov, priateľ pána Vachtina, taktiež žaluje nemocnicu, aj keď o oveľa skromnejšiu sumu cca 700 eur za "stratu svojho priateľstva". Príčinou Vachtinovej smrti bola trauma lebky a mozgu po náraze zadnej časti hlavy na pevný povrch podlahy, Do nemocnice ho predtým prijali kvôli krvácaniu do žalúdka, údajne v podnapitom stave.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov a ľudí s citlivou povahou

Viac o téme: Ilja Zelendinov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu