Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vysokoškoláčka (19) na FOTO prišla o obe nohy: Myslela si, že sa nakazila obyčajnou chrípkou

Charlotte Hannibalová Zobraziť galériu (2)
Charlotte Hannibalová

NOTTINGHAMSHIRE - Vysokoškoláčka Charlotte Hannibalová má teraz 19 rokov a naučila sa žiť bez oboch nôh. Nemala na výber. Stala sa obeťou veľmi zriedkavej choroby, ktorej príznaky sa podobajú chrípke. Následky sú však oveľa horšie.

Charlotte sa práve vrátila po víkende s rodinou na univerzitu, absolvovala všetky pondelkové prednášky a bola zdravá ako ryba. V utorok ju však chytila zimnica, bolesť v krku a žalúdočné problémy spojené s vracaním. Myslela si, že ide o obyčajnú chrípku, ale príznaky boli čoraz horšie. O pár hodín bola dievčina taká vyčerpaná, že už nebola schopná chodiť a bola odkázaná na rýchlu zdravotnú pomoc.

Žena na VIDEU trpí tou najpodivnejšou chorobou očí: Kvôli slzám ju lekári považujú za blázna!

Zdravotný stav Charlotte sa zhoršoval z hodiny na hodinu a lekári tušili, že jej symptómy už klasickej chrípke nezodpovedajú. Začali jej zlyhávať orgány a opuchli viečka, preto ju lekári museli dať do umelého spánku a požiadali, aby sa rozlúčila s rodinou. V umelom spánku potom strávila dlhých 17 dní. „Spočiatku mi diagnostikovali leukémiu vzhľadom na vysoký počet bielych krviniek,“ spomína Charlotte.  Napokon zistili, že dievčina sa nakazila zriedkavou formou meningitídy, ktorá postihuje najmä batoľatá a dojčatá.

 

Stratila aj pamäť

Po prebudení z umelého spánku bola vo veľmi zlom stave. Z nemocnice odišla po niekoľkých týždňoch s ťažkou stratou pamäti. Nepamätala si ani na to, že bola chorá. „Poškodený bol aj môj sluch a v tejto fáze som bola schopná pohybovať iba očami a ústami. Bol to však môj prvý krok na ceste k uzdraveniu,“ dodala dievčina, ktorá je vďačná, že je nažive.

Lekári museli mladej pacientke amputovať obe nohy pod kolenom a prišla aj o všetky prsty na ľavej ruke. Odvtedy musí chodiť každý deň na dialýzu, pretože utrpela aj vážne poškodenie obličiek. Absolvovala niekoľko rehabilitačných pobytov a napriek ťažkému osudu je šťastná, že je zdravá a nažive, uvádza stránka Meningitisnow.org.

Vysokoškoláčka (19) na FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: MeningitídaCharlotte Hannibal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu