Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Študentka (20) mala v sebe deväť dní tampón: Keď si ho vytiahla, ostala zhrozená

Zdá sa, že Emily má krátku pamäť Zobraziť galériu (2)
Zdá sa, že Emily má krátku pamäť (Zdroj: Facebook)

CANTERBURY - Dvadsaťročná študentka zabudla, že si zaviedla tampón a nechala ho v sebe viac ako týždeň. Nebol naň veru pekný pohľad po tom, ako ho vytiahla. No ešte horšie bolo, že prišla kvôli tomu takmer o život.

Emily Pankhurstová skončila nedávno na jednotke intenzívnej starostlivosti, pretože utrpela toxický šok. Zabudla totiž, že má v sebe zavedený tampón a vytiahla si ho až po deviatich dňoch. "Keď som ho vytiahla von, bol celý čierny. Očividne na ňom už boli baktérie. Keby z neho netrčala šnúrka, ani by som nevedela, že to je tampón."

Tínedžerka (†13) si užívala dovolenku, prišlo jej zle: Zomrela, za všetko mohla bežná ženská vec

U študentky tretieho ročníka kriminológie na Univerzite v Canterbury sa krátko nato začali objavovať zdravotné problémy. Jej reč sa stala nezrozumiteľnou a na koži sa objavili fľaky. Dievčine bolo na odpadnutie, sanitka ju preto previezla do nemocnice. Vykazovala všetky známky otravi krvi a išlo jej doslova o život. V priebehu troch dní jej lekári introvenózne nasadili dvanásť rôznych typov antibiotík

"Ešte nikdy som necítila tak strašnú bolesť. Museli mi dať morfín. Doktori povedali, že keby som tampón v tele nechala dlhšie, tak už by som bola mŕtva," dodala Emily.

Študentka (20) mala v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Akú súvislosť majú tampóny so syndrómom toxického šoku, sa doteraz nepodarilo celkom objasniť. Je však preukázateľné, že ho dokážu vyvolať. "Jedna teória hovorí, že ak tampón necháte vo vagíne nejaký čas, čo je vlastne prípad všetkých typov tampónov s vysokou absorbčnou schopnosťou, stane sa dobrou živnou pôdou pre baktérie," vysvetlil odborník z britskej Národnej zdravotnej služby (NHS). 

Viac o téme: TampónToxický šok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu