Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

V Egypte sa s logikou nekašľú: Chlapec (4) dostal doživotie, vraždiť mal už ako 1,5-ročný!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Ahmed Mansour Karni bol odsúdený v neprítomnosti na doživotie za štyri vraždy, osem pokusov o vraždu, demoláciu majetku, rušenie pokoja a ohrozovanie policajta. V čase spáchania týchto činov, mal chlapček iba 18 mesiacov a jeho rodičia zostali z verdiktu doslova vydesení. Až po reportáži v televízii napokon egyptský sudca priznal, že došlo k "chybe".

Taliansko v 21. storočí: Manželke hrozí šesťročné väzenie za to, že neupratuje a nevarí!

Podľa úradov malo dieťa patriť medzi 115 obžalovaných, ktorým boli udelené doživotné tresty na vojenskom súde v Káhire za zločiny spáchané v januári 2014, v provincii Fayoum, južne od Káhiry. Chlapcov právnik tvrdí, že súd spočiatku odmietol prijať dôkazy o Ahmedovom veku. Až uplakaná tvár chlapcovho otca v národnej televízii priviedla vrchnosť k rozumu.

"Som chudobný bezmocný muž, syn tejto krajiny a nemám v úmysle nikomu škodiť, ale s týmto nemám nič spoločné. Nechcem, aby mi niekto vzal syna," vyjadril sa nešťastný otec do kamery. Po odvysielaní záberov napokon vojenský hovorca pre Gulf News pripustil, že došlo k chybe.

Právnik Faisal al-Sayd uviedol, že sa snažili sudcom predložiť chlapcov rodný list po tom, čo jeho meno zaradili do zoznamu obvinených. Prípad však postúpili vojenskému súdu a chlapca odsúdili v neprítomnosti. "To dokazuje, že sudca prípad nečítal," vyjadril sa pre Jerusalem Post.

Ďalší egyptský právnik Mohammed Abu Hurira povedal, že prípad dokazuje, že v Egypte neexistuje spravodlivosť. "Logika pred chvíľou spáchala samovraždu. Egypt sa zbláznil. Egyptu vládne banda bláznov," dodal.

Viac o téme: Egypt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu