Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chystáte sa letieť s flydubai? Na palube vás môže niečo zaskočiť, užitočné RADY pre vás

Ako to teda je s podávaním občerstvenia v lietadlách flydubai? Zobraziť galériu (6)
Ako to teda je s podávaním občerstvenia v lietadlách flydubai? (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Ak automaticky očakávate, že počas dlhého letu vám letušky donesú nápoj zdarma, veľmi sa mýlite. Áno, niekde túto službu naozaj poskytujú, no nie flydubai. Aspoň nie počas dlhých letov, kedy by sa to hodilo určite každému pasažierovi. Ak sa s nimi chystáte letieť, nasledujúce informácie určite oceníte.

"Na let so spoločnosťou flydubai si zoberte hotovosť v bankovkách a vlastnú deku," týmito slovami začína článok, ktorý sa objavil na stránke Sri Lanka by Bianka na Facebooku. Je o tom, že automaticky nemožno predpokladať, že počas dlhého letu bude palubný personál myslieť na váš pitný režim či pohodlie. 

Chystáte sa letieť s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: flydubai )

Flydubai je nízkonákladová spoločnosť, ktorá lieta z bratislavského letiska už viac ako rok, a to do Dubaja a následne aj do iných exotických destinácií, ako Srí Lanka či Maldivy. Počas letu do Dubaja v rámci letenky dostanete teplé jedlo aj balíček s tyčinkami, snackom, syrom, nejakou sladkosťou a malým nápojom, no letov odtiaľ do ďalších krajín sa to už netýka.

Chystáte sa letieť s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: facebook/sri lanka by bianka)

Chystáte sa letieť s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: facebook/sri lanka by bianka)

A práve z tohto dôvodu cítila autorka článku potrebu o tom informovať. "Táto "low cost" spoločnosť neposkytuje počas letu z Dubaja do nasledujúcej cieľovej destinácie nijaký bezplatný palubný servis. Znamená to, že ak letíte napríklad do srílanského Kolomba, čo je z Dubaja cca päť hodín letu), bezplatne vám neponúknu žiadne tekutiny. Inými slovami, ak s flydubai letíte ďalej ako do Dubaja, nepočítajte s jedlom ani s nápojmi. Platí sa aj za deku a zapožičanie slúchadiel," píše. 

Bianka taktiež upozorňuje, že eurové mince vám budú na palube lietadiel flydubai zbytočné, berú totiž len papierové bankovky. Ceny za občerstvenie sú navyše uvedené v amerických dolároch. Platiť môžete eurami, no vydajú vám v dirhamoch. 

Chystáte sa letieť s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

MENU NA PALUBE FLYDUBAI

Studené drinky:

Voda (500 ml), džúsy (200 ml) - 2 USD

Lipton Ice Tea (320 ml) - 3 USD

Red Bull (250 ml) - 3 USD

Teplé drinky:

Horúca čokoláda - 3 USD

Čaj - 3 USD

Káva - 3 USD

Pivo, víno, tvrdý alkohol:

Pivo - 8 USD

víno - (187,5 ml alebo 200 ml) - 8 USD

džin, whisky, rum, vodka (50 ml) - 8 USD

Snacky:

Oriešky, keksy, čipsy - 3 USD

čokoládové tyčinky - 2 USD

balíček s občerstvením - 8 USD

Chystáte sa letieť s
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: facebook/sri lanka by bianka)

Lieky proti bolesti

Paracetamol/ibuprofen (16 tabliet) - 6 USD

Je to biznis, priznávajú aerolinky

Hovorca flydubai pre strednú a východnú Európu nepopiera spoplatňovanie svojich služieb na palube lietadiel spoločnosti. "V rámci letu do/z Bratislavy je pasažierom podávané teplé jedlo. To isté platí pre všetky lety do európskych destinácií (Praha, Sofia, Záhreb). Čo sa týka našich kratších letov, náš biznis model nám umožňuje držať prevádzkové náklady na rozumnej úrovni. Cestujúcim na palube preto z tohto dôvodu ponúkame možnosť kúpy jedla, nápojov, zábavy a iných produktov, ktoré zahŕňajú napríklad zapožičanie slúchadiel, prikrývky či liekov," uviedol pre Topky Kareem Mahjoub s tým, že biznis triedy sa to netýka. Tam dostanete v rámci letenky všetko zadarmo. 

Viac o téme: AerolinkyFlydubai
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu