Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mladík sa na dovolenke v Thajsku upil na smrť: Keď si prečítate, čo všetko vychľastal, pochopíte

Peter (vpravo) sa upil na smrť Zobraziť galériu (3)
Peter (vpravo) sa upil na smrť (Zdroj: Facebook)

MANCHESTER - Britský inžinier zomrel počas dovolenky v Thajsku po tom, ako vypil toľko alkoholu, že jeho množstvo v krvi niekoľkokrát prekročilo povolený limit. Piť začal už na letisku a po prílete v šialenom tempe pokračoval. Na druhý deň sa už ale nezobudil.

Peter Nicholson si rád vypil a neplánoval na tom nič meniť ani počas pobytu v Ázii, kam sa vybral vlani koncom mája. Chľastať začal už na letisku v Manchestri, odkiaľ letel. Počas sedemhodinového letu do Kataru stihol stiahnuť štyr plechovky ležiaku, štyri panáky Jacka Danielsa a kolu. Následný let do Bangkoku už prebiehal striedmejšie, pil len vodu a spal. 

Keď však Peter dorazil do Bangkoku, išiel s kamarátmi von a všetko sa začalo odznova. "Poobede vypil ďalších päť alebo šesť ležiakov, potom sme si išli pozrieť mesto, vypili ľadový čaj a boli vyzdvihnúť ostatných kamarátov," povedal jeden z nich, Daniel Wilson. 

Mladík sa na dovolenke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Partia piatich mladíkov v priebehu niekoľkých hodín stiahla ďalších najmenej dvadsať fliaš piva, k tomu pridala šoty sambucy, štyri fľaše vodky s red bullom, whisky a kolu. Daniel našiel Petera na druhý deň ráno v posteli mŕtveho, predtým, ako spolu mali ísť na ďalšiu párty do mesta Pattaya. "V izbe bola ráno strašná zima, pretože sme celú noc nechali zapnutú klímu. Prišiel som Peterovi a pošteklil ho na nohách, aby som ho zobudil. Nohy mal ako cencúle. Vyzeral, akoby spal, no pritom bol už mŕtvy," hovorí Wilson. 

Následná pitva odhalila, že Nicholson mal v krvi 452 mikrogramov alkoholu na sto mililitrov moču, pričom smrť spôsobená otravou alkoholu nastáva už pri oveľa nižších hodnotách. "Nebohý si zrejme neuvedomoval, ako veľmi bol opitý. Alkohol im neustále dolievali do vedra a navyše ho pili cez slamku. Kombinácia vodky s red bullom je veľmi nebezpečná, dokáže znásobiť účinok alkoholu. Peter zomrel na intoxikáciu alkoholom, bola to nešťastná náhoda. Išiel spať a už sa jednoducho nezobudil," vysvetlila toxikologička Julie Evansová. 

Mladík sa na dovolenke
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

"Bol veľmi priateľský a skvelý otec. V Thajsku bol mnohokrát a medzičasom si tam vybudoval okruh priateľov. Ľudia jednoducho na dovolenkách pijú, ale nikto nečakal, že sa stane niečo takéto," dodala Petrova sestra Joanne. 

Viac o téme: ThajskoIntoxikáciaOtrava alkoholom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu