Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Príťažlivá vôňa lídra číslo jeden: Putin sa dočkal vlastného parfumu, vraj vonia lacno

Vladimir Putin sa dočkal aj vlastného parfumu.
Vladimir Putin sa dočkal aj vlastného parfumu. (Zdroj: Twitter)

MOSKVA - V luxusnom moskovskom obchodnom dome GUM, priamo oproti Kremľu, sa do predaja dostal nový parfum. Jedinečné na ňom je, podľa slov autora Vladislava Rekunova, že sa pri jeho tvorbe inšpiroval ruským prezidentom. Nová pánska vôňa nesie názov, ktorý síce neznie rusky, ale aj tak má byť hneď jasné, o koho ide.

Čierna fľaštička ozdobená Putinovým profilom nazvaná Leader's Number One sa podľa moskovskej tlače predáva za 6500 rubľov (asi 80 eur), teda výrazne drahšie, ako napríklad výrobky slávnych značiek Dior či Dolce Gabbana. V "príťažlivej a prirodzenej vôni", ako charakterizuje svoje dielo Rekunov, možno podľa recenzentov rozoznať tóny citrusov, bergamotu, čiernych ríbezlí či jedľových šišiek.

Dohromady to ale vonia "celkom lacno", ako sa vraj sťažujú niektorí predavači. Avšak podľa televízie Rossija 24 ide o "exkluzívnu ponuku", ktorá je obmedzená: fľaštičky s Putinovou vôňou budú vraj k dispozícii len do 20. januára.

Parfum tak doplnil sortiment výrobkov opierajúcich sa o popularitu ruského vodcu, ktorá dosahuje priam hviezdne výšiny po pripojení Krymu k Rusku a po zapojení ruských lietadiel do vojny v Sýrii. Ešte pred Novým rokom zákazníci rozobrali celý náklad kalendára s Putinovými citáty a fotografiami. Predtým zase išli na dračku kolekcie tričiek s portrétom ruského prezidenta.

Pred pár rokmi pozdvihnutie v obchodoch vyvolala "Putinova tráva": nešlo ale o nič iné, než o trávne semienka predávané v balíčkoch s vyobrazením populárneho politika, ktorý Rusku "zariadil" majstrovstvá sveta vo futbale. Podobne Putin v minulosti "pomáhal" predávať aj vodku.

Viac o téme: ParfumPopularitaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu