Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Človeku sa z toho rozum zastavuje: Väzenské úteky alebo ako odsúdení dobehli policajtov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

DILLÍ - Indickí policajní dôstojníci denne prepravujú tisíce zločincov a podozrivých na súd a do väzníc. Väčšina z nich je prísne strážená, ale aj tak si niektorí namiesto cesty za mreže radšej hľadajú novátorské spôsoby, ako utiecť. A akokoľvek by včely či kreslo nemuseli byť považované za najlepších pomocníkov pri úteku, podceniť sa nesmie nič. Spravodajský server BBC News vybral štyri najneobvyklejšie spôsoby úteku, aké väzni nedávno použili.

S KRESIELKOM ZA SLOBODOU

Minulý mesiac utiekol z policajnej stanice v Bombaji muž, ktorého policajti pripútali k plastovému kreslu. Akonáhle v miestnosti osamel, zdvihol kresielko nad hlavu a nonšalantne odkráčal. Denník The Indian Express napísal, že keď si dôstojníci pozreli záznam z bezpečnostnej kamery, aby zistili, čo sa stalo, "spadla im sánka". Policajní činitelia neskôr oficiálne pripustili, že pripútať podozrivého k ľahkej plastovej stoličke nebol ten najlepší nápad. "To je, akoby sme ho priamo vyzývali, aby sa pokúsil utiecť," vyhlásil jeden z nich.

Človeku sa z toho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

OPERÁCIA ŽIHADLO

Policajtov na predmestí metropoly Dillí zákerne zaskočil roj včiel, ktoré preukázali nedostatok úcty k prostriedkom práva a poriadku. Bežné policajtné ráno sa 4. novembra zmenilo v takmer hororovú scénu, keď do policajnej stanice vletej roj včiel z neďalekého stromu. Zatiaľ čo sa poliajti snažili schovať pod stolmi a stoličkami, zadržaný muž na žihadlá nedbal a zo stanice v pokoji odišiel. Ako ale napísal denník The Times of India: "Toto predsa nemohol nikto čakať."

Človeku sa z toho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

JA SOM TU LEN NA NÁVŠTEVE

Medzi kuriózne historky sa zapísal aj prípad muža odsúdeného za vraždu, ktorý utiekol z väznice v Bangalúr vďaka dômyselnému prestrojeniu. No, vlastne sa ani tak veľmi prestrojiť nemusel, len si na zápästie vytlačil improvizovane vyrobenú pečiatku, aká sa dáva návštevám vo väzení kvôli identifikácii, a odišiel. Polícia dospela k prekvapivému záveru, že jeho útek umožnil "nedbanlivý prístup dozorcov, ktorí nepreverovali totožnosť odchádzajúcich osôb".

Človeku sa z toho
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: thinkstock.com)

ZMIZNUTÝ IDENTIFIKAČNÝ PRVOK

Opomenúť nemožno ani muža, ktorý utiekol z policajnej väzby v Bombaji. Využil na to toalety, ale každý kto by vsadil na klasiku v podobe úniku cez záchodové okienko, by sa mýlil. Muž bol z väznice prevezený do nemocnice po tom, čo si začal sťažovať na to, že nemôže hýbať nohami. Zatiaľ čo na kolieskovom kresle čakal na vyšetrenie, požiadal, aby ho dozorca odviezol na záchod. Tam strávil tridsať minút a potom pokojne odišiel. Zaskočený dozorca vysvetľoval, že väzňa nevidel inak, než na vozíku, a bez neho ho jednoducho nedokázal identifikovať.

Človeku sa z toho
Zobraziť galériu (5)

Viac o téme: Indiaútek z väzenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu